A Yoast SEO egy WordPress bővítmény, amely segít optimalizálni a weboldalad tartalmát a keresőmotorok számára. A keresőmotor optimalizálás, azaz a SEO a weboldalak látogatottságának és elérhetőségének növelésére szolgál. Ugyanis a weboldal SEO szempontjából sem elhanyagolható, mivel ez alapján fog minket a Google kereső felhozni a találati listán. A keresőoptimalizálás (angolul SEO, azaz Search Engine Optimization) ugyanis azt a tevékenységet jelenti, amikor a kulcsszavas keresők találati listáján elért helyezést kívánjuk javítani. A helyezés javításával növelhetjük a weboldalunkra látogatók számát.

Yoast SEO használata

A Yoast SEO használata akkor fontos, amikor a weboldaladra szeretnél minél több látogatót vonzani. A keresőmotorok általában a legmagasabb rangú webhelyeket jelenítik meg a találati listájukban, így, ha az oldalad jól van optimalizálva, akkor nagyobb eséllyel kerül a lista elejére, ami több látogatót jelenthet.

Fontos tudni ehhez, hogy a kattintások száma alapvetően két tényezőtől függ:

  1. hányan keresnek az adott kulcsszóra
  2. a weboldalunk hányadik helyezést éri el a kereső találati listájában.

Egy ismert kifejezésre többen keresnek, de ott a weboldalak száma is nagyobb. Erősödik a verseny és nehezebb, időigényesebb eszközöket kell felhasználni a helyezés javításához. 

WordPress weboldal SEO szempontjából

Éppen ezért nagyon fontos, hogy ne csak egy remek design-al felépített WordPress weboldal készítés legyen előttünk, mint elérni kívánt cél, hanem a tartalom fontossága is. Bár a design az elsődleges, hiszen az lesz a belépőnk, az ügyfél számára. Ha nem fogja meg és nem ébreszt benne vágyat arra, hogy tovább kattintgasson, akkor már az első lépésnél el is vesztettük…

Ha ez megvan, akkor viszont a következő nagyon fontos lépés a tartalom. Ami viszont már nemcsak a vásárlónak, hanem a Google kereső motorjának is fontos lesz. A Yoast SEO segít abban, hogy pontosan beállítsd a weboldalad címsorát, metaleírását, kulcsszavait és tartalmát. A bővítmény számos eszközt és funkciót kínál, amelyek segítségével könnyen javíthatod a weboldalad SEO-ját. A plugin által kínált eszközök segítségével értékelheted a tartalmadat a keresőmotorok számára és javaslatot kaphatsz arra, hogyan javíthatod azt a keresőmotorok számára.

Használatához először telepíteni kell a bővítményt a WordPress weboldaladra. Miután telepítetted, a bővítmény megjelenik a WordPress admin felületén, ahol be tudod állítani a kívánt paramétereket.

Fontos tudni, hogy használata nem garancia a jobb SEO-ra, de segít abban, hogy az oldalad tartalma és felépítése a lehető legjobban megfeleljen a keresőmotorok követelményeinek. Fontos azonban megjegyezni, hogy a jó SEO nem csak a technikai részletekről szól, hanem a minőségi tartalom létrehozásáról és a webhely felhasználói élményének javításáról is.

Vissza a blog cikkekhez

error: Védett tartalom