A WP weboldal készítés ár sok tényezőtől és egyéni igénytől függ. Miért éppen WordPress és mit is takar ez pontosan. A WordPress nagyon jó választás, ha egyszerű, jól működő és gyors honlapot szeretnénk. Ugyanis segítségével ingyenesen és viszonylag egyszerűen lehet saját honlapot létrehozni. Ugyanis a különböző termékek és szolgáltatások értékesítése online környezetben ma már szinte elengedhetetlenül fontos a versenyképesség szempontjából. A WordPress (WP) weboldalak készítése egy olyan megközelítés, amely lehetővé teszi az egyének és vállalkozások számára, hogy könnyen és hatékonyan jelenjenek meg az interneten. Mert az nem kérdés, hogy minden vállalkozásnak szüksége van egy weboldalra, legyen az kezdő, vagy már bejáratott. Azonban gyakran felmerül a kérdés: mennyibe kerül egy WP weboldal létrehozása?

Miből áll a WP weboldal készítés ár?

Bizonyos költségekkel akkor is számolni kell, ha magunk készítjük a honlapot:

Domain név

Ha megvan az ötlet, akkor a következő lépés egy honlap készítésénél a megfelelő, találó domain név megválasztása. Ugyanis az ügyfelek ezen keresztül fogják megtalálni a vállalkozását. A jól megválasztott domain név rengeteg előnnyel kecsegtet és a konkurenciával szemben is előnyös pozícióhoz juttathatja a céget. A domain név kiválasztásánál az alábbi szempontokat fontos szem előtt tartani:

 • egyszerű, könnyen megjegyezhető legyen
 • ne legyen túl hosszú
 • akár kulcsszavak is kerülhetnek bele
 • a végződése legyen az adott célközönségnek megfelelő (pl. magyar célközönség esetén .hu)

Érdemes erre időt szánni és megfelelően átgondolni, mivel ez a lépés rendkívül fontos.

Domain nevek éves díja: 2.500-3.000 Ft körül van évente.

Tárhely bérlése

A tárhely szolgáltató kiválasztása is egy rendkívül fontos szempont, mert ha nem jól sikerül, csak később okoz problémát, de nagyon tud fájni.

Főbb szempontok ebben az esetben:

 • gyors legyen (ügyfeleket veszthetünk, ha nem tölt be – időben – az oldal)
 • megbízható legyen, ne legyenek kimaradások
 • legyen Cpanel hozzáférés (a szolgáltató nélkül is tudjuk kezelni a tárhelyet)
 • legyen mindig elérhető ügyfélszolgálata
 • fontos, hogy legyen biztonsági mentés
 • mindezek mellett ne legyen túl drága

Tárhely bérlés éves díja: 8.000-20.000 Ft körül van évente, mely a tárhely nagyságától is függ. Ha a tárhely nagyságát nem tudjuk jól belőni, nincs probléma, menet közben tovább bővíthető.

WordPress weboldal készítés további költségek

Ezen költségeken túlmenően az alábbiakkal lehet még számolni:

 • Weboldal készítés az egyéni igények alapján
 • Keresőoptimalizálási tanácsok
 • Szükség esetén oktatás, karbantartás

Az árak változatosak lehetnek attól függően, hogy milyen típusú weboldalt szeretnénk, milyen szolgáltatásokra van szükségünk, és milyen egyedi igényeink vannak. Egy alapvető, egyszerű WP weboldal létrehozása általában kevesebb költséggel jár, míg egy komplexebb, testreszabott dizájnt és fejlesztéseket igénylő weboldal magasabb árkategóriába esik.

WP weboldal készítés ár egyedi igények alapján

Mindenki számára az ár a legfontosabb. Ugyanakkor ez a legnehezebb kérdés, hiszen az árak nagyban függenek az egyedi igényektől, a honlap megjelenésétől, összetettségétől, és az egyéb szolgáltatásoktól egyaránt.

Az árazást befolyásolhatják továbbá a következő tényezők is:

 • Funkciók és szolgáltatások: Az egyedi igényeknek megfelelő funkciók és szolgáltatások hozzáadása többletköltségekkel járhat. Ez lehet például az online vásárlási lehetőség, foglalási rendszer, vagy bármilyen speciális funkció, amelyet a weboldal tulajdonosa kíván.
 • Dizájn és egyediség: Egyedi dizájn és testreszabott grafikai elemek beépítése általában több munkaidőt és erőforrást igényel, ami árak emelkedéséhez vezethet.
 • Tartalom menedzselés rendszer (CMS): A WordPress által kínált széleskörű lehetőségek miatt a CMS beállítása és testreszabása befolyásolhatja az árakat.
 • Keresőoptimalizálás (SEO): Ha a weboldalt megfelelően optimalizálni kell a keresőmotorok számára, akkor ez is többletköltségeket vonhat maga után.

A WP weboldalak készítésének árai általában tartalmazzák a tervezést, fejlesztést, tartalombevitelt és tesztelést is.

Ha segítségedre tudunk lenni kérd egyedi ajánlatunkat itt!

Vissza a blog cikkekhez

error: Védett tartalom