A WP Rocket WordPress platformra készített prémium gyorsítótárazó (cache) bővítmény. 2013 óta érhető el, széles körű beállítási lehetőségeinek és automata optimalizáló funkcióinak köszönhetően könnyen használható kezdő vagy akár tapasztalt felhasználóknak is.

A WP Rocket plugin WordPress CMS (Content Management System) rendszerre fejlesztett cache-elő megoldása biztosítja a WordPress oldalak villámgyors betöltődését, ami elsődleges szempont egy weboldal keresőoptimalizálásban (SEO) és a konverziós ráta növelésében.

Telepítése és aktiválása után a teljesítmény optimalizálási beállítások nagyjából 80%-át azonnal elvégzi a bővítmény és már az alapbeállításokkal is jelentősen gyorsul a honlapunk. Ezt az azonnali gyorsulást ellenőrizhetjük is valamelyik honlap sebesség mérő oldallal (GTMetrix, PageSpeed Insights).

A WP Rocket WordPress bővítmény funkciói

Számos funkciója közül néhány a teljesség igénye nélkül:

1.Statikus gyorsítótárazás/caching

Az asztali- és mobil verziós tartalom statikus HTML verziójának tárolása gyors betöltést tesz lehetővé.  A weboldal nagyrésze a bővítmény gyorsítótárából betölthető, ezáltal a webszerverre kevesebb terhelés jut.

2. Böngésző cache

A weboldalra látógatók számítógépének vagy mobiljának el lehet tárolni a látogató eszközén a korábban meglátogatott weboldalak tartalmi elemeit, hogy következő alkalommal pillanatok alatt töltődjön be a weboldal a böngészőprogramban

3. Cross-Origin támogatás

webes betűtípusokhoz

4. GZIP tömörítés

Az adott weboldalt összetömöríti a szerveren, a böngészőkben pedig kitömöríti, így a weboldal mérete sokkal kisebb lesz, ami jóval gyorsabb betöltődést eredményez.

5. Széleskörű kompatibilitás

Különböző bővítményekkel, sablonokkal, tárhelyszolgáltatói környezettel kompatibilis.

6. HTML/CSS/JavaScript kódok tömörítése

A script kódok tömörítése, méretük redukálása rövidíti a betöltési időt.

7. Képek betöltésének optimalizálása

A késleltetett betöltés (lazy load) használatával az adott weboldal rész teteje hamarabb tölt be, a lejjebb elhelyezkedő képek, videók csak később töltődnek, csak ha a látogató odagörget a weboldalon.

8. WooCommerce webáruház optimalizálása

A WooCommerce webáruházzal is kompatibilis a WP Rocket bővítmény. A caching-nek köszönhetően itt is gyorsulás érhető el a webáruház használata közben.

A WP Rocket professzionális, az egyik legnépszerűbb fizetős bővítmény. Különböző összehasonlító tesztek alapján az egyik legjobb WordPress gyorstárazó/caching plugin. Ha lassú a honlapunk, mindenképpen megér egy próbát!

Vissza a blog cikkekhez

error: Védett tartalom