Mikor és kinek lehet érdekes a WordPress webshopok kialakítása és mi is ez egyáltalán? A WordPress egyike a legnépszerűbb tartalomkezelő rendszereknek, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerűen és hatékonyan építsenek és üzemeltessenek weboldalakat. A WordPress webshopok kialakítására is alkalmas, és erre számos különböző bővítmény áll rendelkezésre. Az egyik legnépszerűbb ilyen bővítmény a WooCommerce.

A WooCommerce egy ingyenes WordPress bővítmény. Olyan testre szabható e-kereskedelmi platform, melyet az egész világon használnak. Lehetővé teszi, hogy egyszerűen és hatékonyan létrehozzunk egy online boltot. A bővítmény használatával könnyen fel tudunk tölteni termékeket, kategóriákat hozhatunk létre, különböző fizetési és szállítási módokat állíthatunk be, és még sok más funkció áll rendelkezésünkre.

Napjainkra a WooCommerce az egyik legnépszerűbb webáruház platform. Népszerűségének okai részben a könnyű használat és az egyszerű beállítás. Használatával könnyen fel tudunk tölteni termékeket, kategóriákat hozhatunk létre, különböző fizetési és szállítási módokat állíthatunk be, és még sok más funkció áll rendelkezésre. Így a WordPress weboldalunkon már készíthetjük is a webáruházat.

WordPress webshopok kialakítása

Természetesen létezik más webáruház megoldás is, de a WooCommerce egy ingyenesen letölthető, könnyen kezelhető és testre szabható WordPress bővítmény. Bővítmények/beépülő modulok segítségével tudjuk extrákkal ellátni a WordPress-t és a WooCommerce webshop rendszert.

A WooCommerce bővítmény számos előnnyel kecsegtet:

 1. Nagy előnye, hogy nemcsak a letöltése, de az üzemeltetése is teljesen költségmentes. Ez nem elhanyagolható szempont egy – főleg újonnan induló – webshop esetében.
 2. Könnyen telepíthető és kezelhető.
 3. Magyar nyelvű, egyszerűen használható a kezelőfelülete.
 4. Kategorizálás szempontjából szinte végtelen számú lehetőség áll rendelkezésünkre, így a termékek csoportosítása számtalan módon történhet. 
 5. Egyes termékek különböző variációi esetében, ennél a bővítménynél elkerülhető a duplikációs probléma.
 6. Számos olyan kiegészítő modul vásárolható hozzá, melyre szükség lehet egy kifinomultabb webáruház esetén.
 7. Bővítmények ezreivel egészíthető ki, így nem kell mindent a nulláról kezdeni.
 8. Folyamatosan fejlesztik és ezek a javított verziók szintén ingyenesen letölthetők.
 9. Bármi eladható a felületen legyen az fizikai termék vagy digitális letöltés.
 10. Fizetős bővítmény használatával Postapont/csomagátvételi pont lehetőségek kiválasztása is beleintegrálható a webshop fizetési részébe.
 11. Támogatja az egyéb WordPress bővítményeket, így megtarthatjuk a meglévő, kedvelt funkciókat.
 12. Telefonra is letölthető a WooCommerce app, így már folyamatosan nyomon tudjuk követni a webshopot, ha akarjuk.

WooCommerce webshop hátrányai:

A WooCommerce-nek vannak néhány hátránya is. Az egyik ilyen hátrány a magasabb szintű technikai tudás szükséglete az egyes beállításokhoz. Ezt a kezdeti nehézséget azonban a bővítmény részletes dokumentációja és segítségének adása enyhíti. Továbbá, a nagyobb boltok esetében a bővítmény néha lassabb és instabilabb lehet, ami gondot okozhat a vásárlók számára.

Valamint, ha nagyon nagy a kínált termékpaletta (több ezer termék esetében már mindenképp) nem célszerű már egyedi termékfeltöltéssel dolgozni. Ebben az esetben már érdemesebb nagykerrel, illetve saját vállalatirányítási rendszerrel dolgozni.  Hátránya továbbá, hogy nagyon egyedi eseteket sem tud lekezelni. De ilyen helyzetekhez egyébként is érdemes már fejlesztőt alkalmazni.

Számos – a WooCommercehez kapcsolódó – bővítmény/beépülő modul ezek közül ingyenes és a nagyon jó bennük, hogy szinte nincs olyan probléma, amire ne lenne valamilyen megoldás. Vannak közöttük fizetős verziók is, olyanok, amikért havi díjat vagy egyszeri díjat kell fizetni. Ilyen lehet az elektronikus számlakiállító, kívánságlista, hűségpontrendszer felállítása, de akár az online fizetési rendszerek engedélyezése is.

Érdemes ezért egy webáruház felépítése, kialakítása előtt körbe nézni, informálódni a lehetőségekről, és annak megfelelően választani, hogy pontosan mik az elvárt követelményeink.

Vissza a blog cikkekhez

error: Védett tartalom