Mikor és kinek lehet érdekes a WordPress webshop és mi is ez egyáltalán? Sokan használnak WordPress weboldalt annak számos előnye miatt. Nem véletlenül az egyik legnépszerűbb tartalomkezelési rendszer, ugyanis rendkívül egyszerűen kezelhető. Ráadásul több ezer ingyenes sablon is elérhető. Mivel pedig WordPress alapon is számos honlap készíthető bármely vállalkozás céljára, így tökéletesen alkalmas webáruház üzemeltetésére is. Leginkább a WooCommerce használatos a WordPress mellé.

A WooCommerce egy WordPress bővítmény. Olyan testre szabható e-kereskedelmi platform, melyet az egész világon használnak.

Napjainkra a WooCommerce az egyik legnépszerűbb webáruház platform. Ennek oka pedig, hogy ingyenes, valamint a telepítése után minden alapfunkcióval el van látva. Így a WordPress weboldalunkon már készíthetjük is a webáruházat.

WordPress plugin

Természetesen létezik más webáruház megoldás is, de a WooCommerce egy ingyenesen letölthető, könnyen kezelhető és testre szabható WordPress bővítmény. Bővítmények/beépülő modulok segítségével tudjuk extrákkal ellátni a WordPress-t és a WooCommerce webshop rendszert.

WordPress webshop

A WooCommerce bővítmény számos előnnyel kecsegtet:

 1. Nagy előnye, hogy nemcsak a letöltése, de az üzemeltetése is teljesen költségmentes. Ez nem elhanyagolható szempont egy – főleg újonnan induló – webshop esetében.
 2. Könnyen telepíthető és kezelhető.
 3. Magyar nyelvű, egyszerűen használható a kezelőfelülete.
 4. Kategorizálás szempontjából szinte végtelen számú lehetőség áll rendelkezésünkre, így a termékek csoportosítása számtalan módon történhet. 
 5. Egyes termékek különböző variációi esetében, ennél a bővítménynél elkerülhető a duplikációs probléma.
 6. Számos olyan kiegészítő modul vásárolható hozzá, melyre szükség lehet egy kifinomultabb webáruház esetén.
 7. Bővítmények ezreivel egészíthető ki, így nem kell mindent a nulláról kezdeni.
 8. Folyamatosan fejlesztik és ezek a javított verziók szintén ingyenesen letölthetők.
 9. Bármi eladható a felületen legyen az fizikai termék vagy digitális letöltés.
 10. Fizetős bővítmény használatával Postapont/csomagátvételi pont lehetőségek kiválasztása is beleintegrálható a webshop fizetési részébe.
 11. Támogatja az egyéb WordPress bővítményeket, így megtarthatjuk a meglévő, kedvelt funkciókat.
 12. Telefonra is letölthető a WooCommerce app, így már folyamatosan nyomon tudjuk követni a webshopot, ha akarjuk.

WooCommerce webshop hátrányai:

 1. Ha nagyon nagy a kínált termékpaletta (több ezer termék esetében már mindenképp) nem célszerű már egyedi termékfeltöltéssel dolgozni. Ebben az esetben már érdemesebb nagykerrel, illetve saját vállalatirányítási rendszerrel dolgozni. 
 2. Nagyon egyedi eseteket nem tud lekezelni. De ilyen helyzetekhez egyébként is érdemes már fejlesztőt alkalmazni.

Számos – a WooCommercehez kapcsolódó – bővítmény/beépülő modul ezek közül ingyenes és a nagyon jó bennük, hogy szinte nincs olyan probléma, amire ne lenne valamilyen megoldás. Vannak közöttük fizetős verziók is, olyanok, amikért havi díjat vagy egyszeri díjat kell fizetni. Ilyen lehet az elektronikus számlakiállító, kívánságlista, hűségpontrendszer felállítása, de akár az online fizetési rendszerek engedélyezése is.

Érdemes ezért egy webáruház felépítése, kialakítása előtt körbe nézni, informálódni a lehetőségekről, és annak megfelelően választani, hogy pontosan mik az elvárt követelményeink. Kérje személyre szabott ajánlatunkat itt!

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom