A vállalkozásunkat – legyen az kezdő vagy már bejáratott – érdemes többfelé is reklámozni, ennek egyik lehetséges módja a WordPress weboldal megjelenítése a Google-on is. Önmagában az, hogy egy weboldalt elkészítünk, még nem lesz elegendő egy sikeres vállalkozáshoz – bár egyre inkább elmaradhatatlan feltétele is. A WordPress weboldal készítés közösségi médiával kiegészítve már igazán jó választás. Főleg, ha a megfelelő célcsoportú közösségi médiát hívjuk segítségül a marketing eszköztárunk növeléséhez. Ugyanis így lesz minél nagyobb esélyünk arra, hogy minél inkább megismerjék a vállalkozásunkat a leendő vevők, és ügyfelek.

WordPress weboldal megjelenítése a Google-on  

A Google Cégprofil – Google Business Profile vagy Google Profil – számos előnnyel kecsegtet:

  • díjmentes
  • a vállalkozásunkra könnyebben rátalálhatnak, ha a felhasználó tartózkodási helyéhez közel vagyunk
  • térképpel együtt jelenik meg a vállalkozás a keresőben

Google Cégprofil létrehozása

Ehhez először szükséges beregisztrálni itt: https://www.google.hu/business/

Érdemes úgy kialakítani a vállalkozás profilját, hogy az vonzó, bizalmat keltő legyen. A név megadásánál is fontos már arra figyelni, hogy úgy adjuk meg, ahogy rákeresnek. Így nagyobb eséllyel jelenünk meg a találatoknál.

Ajánlott minden adatot, amit fontosnak találunk megadni. Például egy étterem esetében a pontos címet, nyitvatartást, elérhetőséget, de akár ügyfél véleményeket, étlapot, itallapot stb. is. De termékek, szolgáltatások esetében érdemes a legkeresettebbeket is megadni ezek közül.

Arra azonban figyeljünk, hogy ha bármely változás van (pl. nyitvatartás változik ünnepek miatt), akkor azt itt is vezessük át. Nagyon kellemetlen tud lenni, ha az érdeklődő a helyszínen szembesül azzal, hogy a valóság nem egyezik a cégprofilban szereplő adatokkal. Nemcsak csalódott lesz, de esetleg rossz véleményt is ad a vállalkozásunkról és a konkurenciát választja helyettünk.

Mutassuk be a vállalkozásunkat röviden, de lényegre törően, izgalmasan. Legyen a szöveg magával ragadó, melyet jó minőségű saját fotókkal is egészítsünk ki. Mindenképpen törekedjünk arra, hogy a legjobb felhasználói élményhez juttassuk a látogatót.

Ezen túlmenően pedig jelenítsük itt meg a vállalkozásunk weboldalát is! Legyen ott egy link, ahová, ha rákattint az érdeklődő, rögtön még több információt láthat a tevékenységünkről.

Amennyiben egyéb extrákat is meg tudunk jeleníteni, ami érdekes lehet az ügyfeleknek, mindenképpen adjuk meg azokat is. Ilyen lehet például: ingyenes parkolás, akadálymentes épület stb.

De akár bejegyzéseket is létre lehet hozni képekkel, szöveggel, ahol azon túl, hogy aktuális információkat lehet megadni, a Google is érzékelni fogja a rendszeres aktivitást. Ezzel pedig elérhetjük, hogy a találati listán előrébb sorol.

Számos lehetőséget rejt magában érdemes élni vele!

Vissza a blog cikkekhez

error: Védett tartalom