A WordPress weboldal készítés árak nagyon eltérőek tudnak lenni, ennek pedig több oka is van. De nézzük meg először is, hogy miért éppen WordPress és mit is takar ez pontosan. A WordPress nagyon jó választás, ha egyszerű, jól működő és gyors honlapot szeretnénk. Ugyanis segítségével ingyenesen és viszonylag egyszerűen lehet saját honlapot létrehozni. Mert az nem kérdés, hogy minden vállalkozásnak szüksége van egy weblapra, legyen az kezdő, vagy már bejáratott. A választás, hogy kivel készítettjük, már kihívások elé állít minket, hiszen sok cég és magánember is foglalkozik honlap készítéssel. A másik, ami bizonytalanságot kelthet bennünk, hogy nem tudjuk egy weboldal készítés költségei milyen terhet rónak ránk.

Lássuk először, hogy miből állnak a WordPress weboldal készítés árak?

Bizonyos költségekkel akkor is számolni kell, ha magunk készítjük a honlapot:

Domain név

Ha megvan az ötlet, akkor a következő lépés egy honlap készítésénél a megfelelő, találó domain név megválasztása. Ugyanis az ügyfelek ezen keresztül fogják megtalálni a vállalkozását. A jól megválasztott domain név rengeteg előnnyel kecsegtet és a konkurenciával szemben is előnyös pozícióhoz juttathatja a céget. A domain név kiválasztásánál az alábbi szempontokat fontos szem előtt tartani:

 • egyszerű, könnyen megjegyezhető legyen
 • ne legyen túl hosszú
 • akár kulcsszavak is kerülhetnek bele
 • a végződése legyen az adott célközönségnek megfelelő (pl. magyar célközönség esetén .hu)

Érdemes erre időt szánni és megfelelően átgondolni, mivel ez a lépés rendkívül fontos.

Domain nevek éves díja: 2.500-3.000 Ft körül van évente.

Tárhely bérlése

A tárhely szolgáltató kiválasztása is egy rendkívül fontos szempont, mert ha nem jól sikerül, csak később okoz problémát, de nagyon tud fájni.

Főbb szempontok ebben az esetben:

 • gyors legyen (ügyfeleket veszthetünk, ha nem tölt be – időben – az oldal)
 • megbízható legyen, ne legyenek kimaradások
 • legyen Cpanel hozzáférés (a szolgáltató nélkül is tudjuk kezelni a tárhelyet)
 • legyen mindig elérhető ügyfélszolgálata
 • fontos, hogy legyen biztonsági mentés
 • mindezek mellett ne legyen túl drága

Tárhely bérlés éves díja: 8.000-20.000 Ft körül van évente, mely a tárhely nagyságától is függ. Ha a tárhely nagyságát nem tudjuk jól belőni, nincs probléma, menet közben tovább bővíthető.

WordPress weboldal készítés árak

WordPress weboldal készítés további költségek

Ezen költségeken túlmenően az alábbiakkal lehet még számolni:

 • Weboldal készítés az egyéni igények alapján
 • Keresőoptimalizálási tanácsok
 • Szükség esetén oktatás, karbantartás

WordPress weblap készítés árak, egyéni igények alapján

Mindenki számára az ár a legfontosabb. Ugyanakkor ez a legnehezebb kérdés, hiszen az árak nagyban függenek az egyedi igényektől, a honlap megjelenésétől, összetettségétől, és az egyéb szolgáltatásoktól egyaránt.

Sokszor belefutunk olyan kérésekbe, hogy adjunk árajánlatot egy vállalkozás indítása kapcsán, de nincs bejövő információ a birtokunkban. Például a megkeresés arról szól, hogy gyorséttermi kiszállításra szeretnének honlapot. Ez kicsit olyan, mintha egy festőtől úgy kérnénk ajánlatot, hogy nem látta a lakást. Nyilván hozzávetőlegesen lehet mondani valamit, de ténylegesen menetközben fog látszódni, hogy az mennyire fedi a valóságot. Hiszen az ár folyamatosan változhat a megrendelő újabb és újabb igényeinek megfelelően. Itt pedig kellemetlen, ha a költségek (munkaórák is) nőnek, mivel vagy a megrendelő vagy a munkát elvállaló nem fogja úgy érezni, hogy ez megérte számára. A kellemetlen helyzetek elkerülése érdekében, érdemes egy árajánlat kérése előtt már átgondolni, hogy pontosan mik is az igényeink.

Lássuk is mik számítanak ehhez főleg

Weboldal megjelenése

Gondolhatnánk, hogy a megjelenés nem fontos. Azonban tévedés, hogy a látogatót nem érdekli a honlap kinézete, csak a tartalom és ez bizony fordítva is igaz. A weboldal ugyanis a belépőnk, ez alapján azonosítanak minket, a cégünket, ez az első benyomás. Nagyon fontos, hogy ez pozitív legyen, akkor marad velünk a leendő ügyfél. Negatív benyomás esetén azonnal elkattint, és már el is veszítettük.

Honlap összetettsége

A honlap összetettsége szintén nagyon egyedi és annak függvénye is, hogy milyen terméket, szolgáltatást kínálunk.

Ennek megfelelően számít:

 • weboldal nagysága (hány oldalból áll, hány nyelvet tartalmaz)
 • hány oldal egyedi megjelenésű
 • a honlapon lévő űrlapok száma
 • egyedi fejlesztésű modulok (hírlevél-, üzenet küldés, ajánlatkérés, fórum, vendégkönyv vagy bármi más)

Itt érdemes említést tenni arról is, hogy mennyire sürgősen kell a honlapot elkészíteni. Illetve az egyedi fejlesztésű modulok díja nem egységes (vannak ingyenes és fizetős bővítmények), ezek mindenképpen megnövelik a weboldal készítési árát.

Kiegészítő szolgáltatások

 • képek vásárlása, ha az ügyfél nem rendelkezik sajáttal
 • oktatás (ha magunk szeretnénk a továbbiakban üzemeltetni, de nem tudjuk hogyan kéne, erre lehet kérni oktatást)
 • karbantartás (nem elég egy honlapot elkészíteni szükséges a folyamatos karbantartása, hiszen folyamatos támadásoknak van kitéve)

Mindezek figyelembevételével és átgondolásával már sokkal biztosabban meg lehet határozni a pontos árat. Ha segítségedre tudunk lenni kérd egyedi ajánlatunkat itt!

Vissza a blog cikkekhez

error: Védett tartalom