A WordPress weboldal erőssége elsősorban az egyszerűségében és az ingyenességében rejlik. De lássuk először azt, hogy mi is pontosan a WordPress? Ismerősen csenghet a név, de vajon tudjuk-e pontosan mit takar?

Mi az a WordPress?

A WordPress oldal segítségével ingyenesen és viszonylag egyszerűen lehet saját honlapot létrehozni. Ezáltal pedig látogatókat, ügyfeleket tudunk szerezni az interneten keresztül. Tulajdonképpen egy tartalomkezelő rendszer, amin különösebb programozói tudás nélkül lehet weboldalt telepíteni, egy saját magunk választotta domain-névvel és címen, amit aztán tetszés szerint alakíthatunk, ahogy csak szeretnénk.

Mik az előnyei és a hátrányai? Mikor használjuk és van-e olyan helyzet, amikor inkább kerüljük el?

WordPress weboldal erőssége

1. Nagy szabadságot ad

Ugyanis nem vagyunk kiszolgáltatva honlapfejlesztőnek, – hiszen akár mi magunk alakíthatjuk – mégis professzionális megjelenést érhetünk el. Főleg mivel kezelése egyszerű és a weboldal kinézete is szabadon választható, alakítható.

2. Ingyenes

Főleg kezdő vállalkozás esetében – de egyébként sem – elhanyagolható a költség tényező. Mivel a WordPress ingyenesen elérhető, ez óriási előnye. Ráadásul egyszerű és szinte korlátlanul bővíthető.

3. Sablon

Több, mint 12 ezer ingyenes sablon közül válogathatunk. De, ha fizetnénk is érte, akkor még jobb, még nagyobb kínálat elérhető.

4. Tartalom változtatása

Könnyedén megváltoztatható benne akár az oldal kinézete is úgy, hogy közben a tartalom ugyanaz marad.

5. Reszponzívitás

Vagyis a mai igényeknek megfelelően nemcsak asztali gépen, de tableten és az egyre nagyobb teret hódító mobilokon is remekül megjeleníthető. Ez pedig manapság megkerülhetetlen, hiszen a mobiltelefonos keresések száma folyamatosan növekszik.

6. Kezelő felület

A kezelése rendkívül egyszerű, mivel a honlap szerkezete egymásból illeszkedő elemekből áll. Ezeket az elemeket pedig magunk tudjuk ki, vagy bekapcsolni és nincs szükség hozzá programozói tudásra.

7. Bővítmények

Az egyik legnagyobb előnye pedig az új funkciókkal való bővítés lehetősége. Ugyanis rendkívül rugalmas rendszer, számos ingyenes bővítmény telepíthető rá, éppen úgy, mint egy sablon. Azonban érdemes arra figyelni, hogy csak olyan bővítmények kerüljenek fel rá, amik valóban szükségesek és használatosak, ugyanis minél több bővítmény van egy honlapon, annál lassabb lesz, illetve annál több hibalehetőséget rejt magában.

WordPress weboldal erőssége

WordPress weboldal hátránya

Érdemes a hátrányait is számba venni.

Jó, ha tudjuk, hogy minél összetettebbek a honlappal kapcsolatos egyedi igények, annál biztosabb, hogy szakember bevonása szükséges az elkészítéséhez. Kérje személyre szóló ajánlatunkat itt!

Elengedhetetlen a biztonságos kezelése, mivel sokan használják, így a sérülékenysége és a támadhatósága is viszonylag nagy. Nemcsak robotok, de a hackerek előszeretettel támadják őket.

Mit tehetünk ennek elkerülése érdekében?

  • használjunk erős, egyedi összetett jelszót, akár ingyenes jelszógenerátor segítségével is
  • a brute force automatizált jelszó próbálgatós támadás, vagyis lerohanás ellen jó védekezés, ha ingyenes bővítménnyel letiltjuk a támadót a harmadik próbálkozás után (pl. Logininzer)
  • legyünk naprakészek a frissítésekkel. Ehhez a WordPress legfrissebb verzióját kell használni és a bővítményeket is szükséges frissen tartani.
  • legyen mindig biztonsági mentés is a honlapról, ami tárolható pl. Dpopboxban, vagy a Gmail Drive-ban is.

Milyen weboldalakat készíthetünk WordPressel?

Szinte bármilyen honlap készíthető vele az egyszerű blogtól a céges honlapon át, akár egy 500 terméknél kevesebb cikket áruló webshop is. Különleges, egyedi igényekre szabott weboldal is kialakítható vele. Kérje személyre szabott ajánlatunkat.

Vissza a blog cikkeihez

error: Védett tartalom