A WordPress biztonságának javítása egy folyamatosan visszatérő feladat. Nem elég ugyanis egy honlapot elkészíteni, annak karbantartására, frissítésére folyamatosan figyelni kell. Így kerülhetjük el a támadásokat, adathalászatot stb.

A WordPress rendszer egyike a legnépszerűbb tartalomkezelő rendszereknek a világon, és ennek köszönhetően gyakori célpontja a hekkerek támadásainak. Az alábbiakban bemutatjuk az alapvető biztonsági lépéseket, amelyeket minden WordPress weboldal tulajdonosnak ismernie kell annak érdekében, hogy megvédje weboldalát a potenciális veszélyektől.

10 lépés a WordPress biztonságának javítása érdekében

1. Rendszerek frissítése

Az első és legfontosabb lépés a WordPress weboldal biztonságának javításában az összes rendszerfrissítés alkalmazása. A WordPress, a témák és a bővítmények rendszeres frissítései tartalmaznak biztonsági javításokat, amelyek segítenek az állandó fenyegetések elhárításában.

2. Erős jelszavak használata

Elengedhetetlen az erős, biztonságos jelszavak használata a WordPress adminisztrációs felület és az FTP hozzáférés védelmére. A jelszavaknak tartalmazniuk kell kis- és nagybetűket, számokat és szimbólumokat is.

3. Kétlépcsős hitelesítés beállítása

A kétlépcsős hitelesítés(2FA) aktiválásával további védelmet nyújthatunk az adminisztrációs felület számára. Ezzel a módszerrel a belépéshez két különböző hitelesítési módot kell használni.

4. Rendszeres biztonsági mentések

Elkerülhetetlen feladat a rendszeres biztonsági mentések készítése a weboldalról. Ugyanis ezek a mentések segítenek visszaállítani az oldalt, ha valami hibásra sikerül. Mindél ritkábban zesszük ezt meg, annál fájdalmasabb egy visszaállítás, ha újra kell tölteni a tartalmakat.

5. Korlátozott bejelentkezési kísérletek

Ha korlátozzuk a bejelentkezési kísérletek számát, hogy megakadályozzuk a brute force támadásokat. Számos bővítmény elérhető, amelyek automatikusan kitiltják a túl sok hibás bejelentkezési kísérletet próbáló IP-címeket.

6. Biztonságos FTP használata

Mindig biztonságos FTP-klienst használjunk a weboldal fájljainak feltöltéséhez és letöltéséhez. A biztonságos FTP használata megakadályozza, hogy a jelszavainkat ellopják.

7. Alapvető bővítmények használata

Csak azokat a bővítményeket telepítsük, amelyeket tényleg szükségesek. Minél több bővítményt használunk, annál több potenciális biztonsági rést hozhatunk létre.

8. SSL tanúsítvány telepítése

Mára már elkerülhetetlen az SSL tanúsítvány egy weboldaladra. Ezáltal biztosítunk titkosított kapcsolatot a felhasználók és a szerver között. Ez megakadályozza az adatlopást a közönséges hacker támadások során.

9. Adminisztrációs felület átnevezése

Bár adja magát, hogy a különböző felületeken meghagyjuk a gyári neveket, jelszavakat, de ne tegyük! Minden esetben változtassuk meg az adminisztrációs felület URL-jét az alapértelmezett „/wp-admin” névről. Adjunk egyedi nevet neki a minél nagyobb biztonság érdekében.

10. Biztonsági bővítmények használata

A különböző biztonsági bővítmények használata, mint például a Wordfence vagy az Sucuri Security, segítenek a weboldalad védelmében, és figyelmeztetnek potenciális fenyegetésekre.

Ezen alapvető lépések betartásával megnövelhetjük WordPress weboldalunk biztonságát. Valamint csökkenthetjük annak esélyét, hogy hackerek támadásának célpontjává váljunk. Ne hanyagoljuk el a biztonságot, és rendszeresen ellenőrizzük, frissítsük a weboldal biztonsági intézkedéseit a legújabb fenyegetések elleni védelem érdekében.

Ha elakadtál, kérd személyre szabott ajánlatunkat itt!

Vissza a blog cikkekhez

error: Védett tartalom