A WooCommerce magyarul is elérhető, egész pontosan magyar nyelvűvé is tehető. Így már ez sem akadály, ha WooCommerce webáruházat hoznánk létre. De lássuk előbb azt, hogy mi is az a WooCommerce webáruház és mit érdemes tudni róla? Aki WordPress honlapot használ, az bizonyára tudja, – de sokan nem – hogy a WooCommerce egy WordPress bővítmény. Olyan testre szabható e-kereskedelmi platform, melyet az egész világon használnak. Napjainkra a világ és már hazánk legnépszerűbb webáruház platformja is.

A WordPress az egyik legnépszerűbb CMS (Content Management System) tartalomkezelő rendszer (az összes honlap megközelítőleg 40-50%-ban WordPress alapú), mellyel webes tartalmakat lehet létrehozni és megjeleníteni. A WordPress honlap készítésnek számos előnye van, bár sokan csak úgy tekintenek rá – ami miatt egykor tulajdonképpen indult – mint egy blogmotor. Ez valóban megvan és egyik nagy erőssége is. Emiatt sokáig webáruház nem is futott rajta. Azonban minden változik és folyamatosan fejlődik, így érdemes naprakésznek lenni a változások terén is.

Nem véletlen, hogy napjainkra a WooCommerce az egyik legnépszerűbb webáruház platform. Ennek egyik legfontosabb oka, hogy ingyenes, valamint a telepítése után minden alapfunkcióval el van látva. Így a WordPress weboldalunkon már készíthetjük is a webáruházat.

WooCommerce magyarul

WordPress plugin

Természetesen létezik más webáruház megoldás is, de a WooCommerce egy ingyenesen letölthető, könnyen kezelhető és testre szabható WordPress bővítmény. Bővítmények/beépülő modulok segítségével tudjuk extrákkal ellátni a WordPress-t és a WooCommerce webshop rendszert.

WooCommerce magyarul

A WooCommerce egyik bővítménye a HuCommerce plugin is, mely ingyenes változata évek óta a magyar WooCommerce webshop tulajdonosok egyik legkedveltebb kiegészítője. Természetesen Pro verziója is elérhető.

Az ingyenes verzió funkciói között vannak:

 1. Belépés és regisztráció utáni átirányítás
 2. Vezetéknév és keresztnév magyar megfelelő szerinti rendezése
 3. A vásárlás során az adószám bekérése (csak, ha a cégnév mező kitöltésre került, akkor az adószám kötelezően kitöltendő mező)
 4. A megye mezőnek az elrejtése (mivel nálunk ezt nem szokás használni, de visszaállítható igény szerint)
 5. A pénztár mezők ellenőrzése (formai és beviteli érték szerinti validálás)
 6. Az irányítószám alapján a helységek automatikus kitöltése
 7. A kupon mező módosításai
 8. A termékek mellett a +/- mennyiségi gombok
 9. A Kosár oldal automatikus frissítése
 10. A Kosár étirányítása a Pénztár oldalra
 11. A Pénztár oldal formázása
 12. A Vásárlás folytatása gomb megjelenése a Kosár és/vagy a Pénztár oldalakon
 13. Ingyenes szállítás értesítés
 14. A szállítási módon elrejtése
 15. Termék extra beállítások
 16. SMTP szolgáltatás beállítása
 17. Fordítási hiányosságok javítása
 18. WPML és Polylang kompatibilitás
 19. Ügyfélszolgálat és támogatás

Csak, hogy néhányat említsünk a hosszú sorból.

WooCommerce magyarul

A Pro fizetős verzió előnyei ezen túlmenően:

 • jogi megfelelések – fogyasztóvédelmi tájékoztatás, GDPR, ePrivacy stb.
 • kiegészítők és sablonok fordításai
 • kiemelt ügyfélszolgálat és támogatás
 • termék ár történet

Azonban azt tudni kell, hogy a webshop aktuális törvényeknek és adatvédelmi rendeleteknek való jogi megfelelése minden esetben a webáruházat üzemeltető tulajdonosnak a felelőssége.

Érdekesség még:

Árcsökkentésre vonatkozó szabályozás

2022. 05. 28-tól egységes szabályozás lépett életbe az EU területén – így hazánkban is – amik az árcsökkentésre vonatkoznak.

Az új szabályozás célja, hogy a kereskedőket megakadályozza abban, hogy megtévesztő árcsökkentést alkalmazzanak. Vagyis akció előtt megemeljék az adott termék korábbi árát, megtévesztve ezáltal a fogyasztókat az árengedmény mértékével kapcsolatban.

A termék ár történet modul éppen ennek a rendeletnek való megfelelést biztosítja. Ugyanis a termékhez kapcsolódó árakat folyamatosan menti és annak statisztikai megjelenítésével átfogó képet ad a webshop tulajdonosnak az árváltozás és az aktuális kedvezmény rendelet alapján történő meghatározásáról.

Ezeknek a moduloknak az alkalmazásával személyre szabhatjuk a webáruházunkat.

Számos – a WooCommercehez kapcsolódó – bővítmény/beépülő modul ezek közül ingyenes és a nagyon jó bennük, hogy szinte nincs olyan probléma, amire ne lenne valamilyen megoldás. Vannak közöttük fizetős verziók is, olyanok, amikért havi díjat vagy egyszeri díjat kell fizetni. Ilyen lehet az elektronikus számlakiállító, kívánságlista, hűségpontrendszer felállítása, de akár az online fizetési rendszerek engedélyezése is.

Érdemes ezért egy webáruház felépítése, kialakítása előtt körbe nézni, informálódni a lehetőségekről, és annak megfelelően választani, hogy pontosan mik az elvárt követelményeink.

Vissza a blog cikkekhez

error: Védett tartalom