Mit kell tudni, mire számítsunk a weboldal készítés árak kapcsán? Napjainkra a weboldal készítés az egyik legfontosabb lépés a digitális jelenlét kialakításában, legyen szó egyéni vállalkozásról, kis- és középvállalkozásról, vagy nagyvállalatról. Azonban sokan megütköznek abban, hogy mennyibe kerül egy jó minőségű, hatékony weboldal elkészítése. Most körül járjuk és röviden áttekintjük a weboldal készítés árait, azok összetevőit, és néhány tippet adunk arra vonatkozóan, hogyan érdemes felkészülni a megfelelő döntés meghozatalára.

Weboldal készítés árak – mitől függ

Lényegében az alábbiak határozzák meg egy weboldal elkészítésének árát:

 1. Funkcionalitás és méret: A weboldalak tervezése és fejlesztése során a legfontosabb szempontok közé tartozik a funkcionalitás és a méret. Egy egyszerű, informatív weboldal ára jelentősen eltérhet egy összetett e-kereskedelmi platformétól vagy egyedi fejlesztésű portáltól. Minél több funkciót és oldalt kell kidolgozni, annál magasabb lesz az ár.
 2. Design és egyedi elemek: Az egyedi design és a speciális funkciók, például animációk, egyedi grafikák, logók és egyedi fejlesztésű modulok hozzáadása növelheti a weboldal árát.
 3. Tartalomkezelő rendszer (CMS): Az olyan tartalomkezelő rendszerek, mint például a WordPress, Drupal vagy Joomla, lehetővé teszik a weboldal tulajdonosai számára, hogy könnyen szerkeszthessék és frissíthessék a tartalmat. Az ilyen rendszerek beállítása és testreszabása bizonyos költségeket jelenthet.
 4. Responszív (mobilbarát) design: A mobil eszközökön való böngészés növekvő népszerűsége miatt a responszív design elengedhetetlen. Ennek költségei szintén beleszámítanak a weboldal árába.
 5. SEO (Search Engine Optimization): A SEO jelentősen hozzájárulhat a weboldal látogatottságához és online jelenlétének erősítéséhez. Az SEO-vel kapcsolatos szolgáltatások felárért vehetők igénybe.

Milyen árszintekre számíthatunk?

A weboldal készítés árai nagyban változhatnak a projektek összetettségétől és az igényelt funkcióktól függően. Általánosságban elmondható, hogy egyszerűbb, egyéni vállalkozók, kisvállalkozások számára készült weboldalak ára általában kevesebb, mint egy nagyvállalati szintű weboldalé.

 • Egyszerű, informatív weboldalak: Általában 180.000 – 500.000 Ft között mozognak, attól függően, hogy mennyire részletes tartalmat és design-t igényelnek.
 • E-kereskedelmi webáruházak: Az árak itt általában 1.000.000 körüli összegről is indulhatnak és akár 10 000 000 Ft között is változhatnak, attól függően, hogy hány terméket kell integrálni és mennyi egyedi fejlesztést igényel a platform.
 • Nagyvállalati vagy egyedi fejlesztésű weboldalak: Ezek az árak jelentősen változhatnak és a határ akár a csillagos ég. Ez nagyban függ a funkcióktól és az egyedi igényektől.

Tippek a weboldal készítéshez

A WordPress nagyon jó választás, ha egyszerű, jól működő és gyors honlapot szeretnénk. Ugyanis segítségével ingyenesen és viszonylag egyszerűen lehet saját honlapot létrehozni.

Miből állnak a WordPress weboldal készítés árak?

Bizonyos költségekkel akkor is számolni kell, ha magunk készítjük a honlapot:

Domain név

Ha megvan az ötlet, akkor a következő lépés egy honlap készítésénél a megfelelő, találó domain név megválasztása. Ugyanis az ügyfelek ezen keresztül fogják megtalálni a vállalkozását. A jól megválasztott domain név rengeteg előnnyel kecsegtet és a konkurenciával szemben is előnyös pozícióhoz juttathatja a céget. A domain név kiválasztásánál az alábbi szempontokat fontos szem előtt tartani:

 • egyszerű, könnyen megjegyezhető legyen
 • ne legyen túl hosszú
 • akár kulcsszavak is kerülhetnek bele
 • a végződése legyen az adott célközönségnek megfelelő (pl. magyar célközönség esetén .hu)

Érdemes erre időt szánni és megfelelően átgondolni, mivel ez a lépés rendkívül fontos.

Domain nevek éves díja: 2.500-3.000 Ft körül van évente.

Tárhely bérlése

A tárhelyszolgáltató kiválasztása is egy rendkívül fontos szempont, mert ha nem jól sikerül, csak később okoz problémát, de nagyon tud fájni.

Főbb szempontok ebben az esetben:

 • gyors legyen (ügyfeleket veszthetünk, ha nem tölt be – időben – az oldal)
 • megbízható legyen, ne legyenek kimaradások
 • legyen Cpanel hozzáférés (a szolgáltató nélkül is tudjuk kezelni a tárhelyet)
 • legyen mindig elérhető ügyfélszolgálata
 • fontos, hogy legyen biztonsági mentés
 • mindezek mellett ne legyen túl drága

Tárhely bérlés éves díja: 8.000-20.000 Ft körül van évente, mely a tárhely nagyságától is függ. Ha a tárhely nagyságát nem tudjuk jól belőni, nincs probléma, menet közben tovább bővíthető.

WordPress weboldal készítés további költségek

Ezen költségeken túlmenően az alábbiakkal lehet még számolni:

 • Weboldal készítés az egyéni igények alapján
 • Keresőoptimalizálási tanácsok
 • Szükség esetén oktatás, karbantartás

Honlap összetettsége

A honlap összetettsége szintén nagyon egyedi és annak függvénye is, hogy milyen terméket, szolgáltatást kínálunk.

Ennek megfelelően számít:

 • weboldal nagysága (hány oldalból áll, hány nyelvet tartalmaz)
 • hány oldal egyedi megjelenésű
 • a honlapon lévő űrlapok száma
 • egyedi fejlesztésű modulok (hírlevél-, üzenet küldés, ajánlatkérés, fórum, vendégkönyv vagy bármi más)

Itt érdemes említést tenni arról is, hogy mennyire sürgősen kell a honlapot elkészíteni. Illetve az egyedi fejlesztésű modulok díja nem egységes (vannak ingyenes és fizetős bővítmények), ezek mindenképpen megnövelik a weboldal készítési árát.

Mindezek figyelembevételével és átgondolásával már sokkal biztosabban meg lehet határozni a pontos árat. Ha segítségedre tudunk lenni kérd egyedi ajánlatunkat itt!

Vissza a blog cikkekhez

error: Védett tartalom