Videovágás MI segítségével? Bizony, már ez is lehetséges! A Magix Video Deluxe Plus új kezelőfelülete a funkciók számához képest megdöbbentően letisztult lett. Bár a gyakorlott, profi vágók is szinte azonnal megtalálnak minden, számukra fontos modult – az effektmaszkoktól a 36 fokos videókezelőn át a hangokkal kapcsolatos lehetőségekig -, a kezdők is könnyen elboldogulnak a szoftver egyszerűbb megoldásaival, mintáival és szűrőivel.

Videovágás MI segítségével – Magix Video Deluxe Plus 365

Egy dologra érdemes odafigyelni: az alapértelmezett storyboardnézetről minél hamarabb érdemes a timeline-nézetre váltani. Ugyanis ez nemcsak jóval több lehetőséget és opciót kínál fel, de még elrendezése is tisztább. Természetesen a kézre álló, fürge menük nem jelentik azt, hogy azonnal mestermunkákat fogunk létrehozni. Már az is időbe telik, mire kipróbáljuk egy tesztvideón a Video Deluxe minden opcióját. A gyakorlást azonban egy interaktív kézikönyv és oktatóvideók egyaránt segítik.

Az átalakított kezelőfelületen kívül új verzió újításai között az igen hatékony AV1 codec (ez a HEVC utódja) támogatása, illetve a szövegből beszéd funkció említhetők első helyen. Utóbbinak köszönhetően egy AI által segített szintetizált emberi hang olvassa fel a szövegeket. Ez egyelőre egyedül angolul működik szinte hibátlanul. Bár a rövidítésekkel még néha itt is meggyűlik a baja.

Arra azonban érdemes figyelni, hogy a gép által felolvasott szövegek manuális javítására nincs lehetőség. Ennél valószínűleg többen fogják használni azokat az apró, de igen hasznos újításokat, amelyek például az előnézet ablakban már közvetlen szerkesztést tesznek lehetővé. Ami pedig még egy nagy előny, hogy az egérgörgővel bármikor bárhová bezoomolhatunk, hogy ellenőrizzük a legkisebb részleteket is.

Vissza a blog cikkeikhez

error: Védett tartalom