Elkészült a megálmodott honlapunk, várjuk a vevőket, mégsem jön az áttörés. Mi lehet a probléma, hol keressük a megoldást? Bár van 3 leggyakoribb hiba a weblapkészítés során, de ezen kívül is érdemes néhány dologra odafigyelni. Mik ezek és hogyan tudunk javítani rajtuk? Mutatjuk!

Várjuk a vevőket – de nem érkeznek.

Mi lehet a probléma?

  • Nem megfelelő keresőoptimalizálás (SEO)

A keresőoptimalizálás (SEO) hiánya vagy helytelen alkalmazása azt eredményezheti, hogy a weboldal nehezen található meg a keresőmotorokban. Ha az oldal nincs optimalizálva, kevésbé lesz látható a potenciális látogatók számára, ami kevesebb forgalmat eredményez.

Megoldás: Használjunk releváns kulcsszavakat a tartalomban, meta címkékben és leírásokban. Optimalizáljuk az oldalak címeit és URL-jeit, és biztosítsuk, hogy minden kép alt tag-ekkel rendelkezzen. Építsünk be belső és külső hivatkozásokat, és rendszeresen frissítsük a tartalmat, hogy a keresőmotorok rendszeresen indexeljék az oldalt.

  • Hiányzó vagy nehezen megtalálható kapcsolati információk

A látogatók számára frusztráló lehet, ha nem találják könnyen a kapcsolati információkat. Ha sokáig kell keresgélni, csalódottan visszafordulnak az oldalról. Ez bizalomvesztést és elvesztett üzleti lehetőségeket eredményezhet.

Megoldás: Helyezzük el a kapcsolati információkat jól látható helyen, például a főoldalon vagy egy külön Kapcsolat oldalon. Biztosítsunk többféle elérhetőséget, például e-mail címet, telefonszámot, és közösségi média hivatkozásokat. Egy jól megtervezett kapcsolatfelvételi űrlap is segíthet a látogatók számára.

  • Nem megfelelő biztonsági intézkedések

A weboldalak gyakran célpontjai lehetnek hekkereknek és rosszindulatú támadásoknak. Ha nem gondoskodunk megfelelő biztonsági intézkedésekről, az adatlopáshoz és komoly károkhoz vezethet.

Megoldás: Használjunk HTTPS-t az adatátvitel biztonságának növelése érdekében. Rendszeresen frissítsük a weboldal szoftverét és bővítményeit, hogy elkerüljük a sebezhetőségeket. Alkalmazzunk erős jelszavakat, kétfaktoros hitelesítést, és készítsünk rendszeres biztonsági mentéseket az adatvesztés elkerülése érdekében.

A fenti hibák elkerülése jelentősen hozzájárulhat egy sikeres és biztonságos weboldal létrehozásához. A megfelelő SEO, könnyen elérhető kapcsolati információk és a biztonsági intézkedések bevezetése mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a weboldal vonzó és megbízható legyen a látogatók számára. Ne feledjük, hogy egy jól megtervezett és karbantartott weboldal kulcsfontosságú a hosszú távú online sikerhez.

Ha hasonló problémákba ütköztél, segítünk ezek megoldásában, kérd személyre szóló ajánlatunkat itt!

Vissza a blog cikkekhez

error: Védett tartalom