Weboldal készítés árak

A weboldal készítés árak tekintetében egyrészt viszonylag széles skálán mozog, másrészt nagyban függ a megrendelő igényeitől is. Ezért elég nehéz meghatározni. 

A weboldal készítés árazási anomáliája

A weboldal készítés árak igen széles skálán mozognak, akárcsak a weblap tervezés árak. Az tény, hogy ha csak weboldal tervezés árak kategóriában is körbe nézünk a piacon számos cég és magánember kínálja szolgáltatásait.

Azon már meg se lepődjünk, hogy mindegyik webes cég más áron dolgozik, amit kiírnak vagy sem és közben mindegyik azt hangoztatja, hogy ő a legtökéletesebb a számunkra. Mivel a megrendelő többnyire nem tudja, hogy mennyi lehet a reális ára az elképzelt weboldalának, először az árakra próbál rászűrni. Igen ám!

De itt jönnek az olcsó weboldal készítés árak!

Ha nem egy sablon oldalt szeretnénk a saját honlapunknak, akkor elkerüljük az olcsón prémium szolgáltatást ígérő lehetőségeket. Ugyanis, ha kicsit is utána gondolunk (esetleg több cég ajánlatát is összevetjük), akkor látható, hogy önmagában egy sablon ára 30-40.000 Ft. Erre még az összköltségek is rákerülnek, elérheti a 80.000 Ft körüli összeget. Így akkor az nem kerülhet 100.000 Ft alatti összegbe, mert:

 • vagy ráfizetéssel dolgoznak
 • vagy futószalagon gyártják a weblapokat.

Aki minőségi, személyre szabott weboldal készítésben gondolkodik, annak ez nem lehet jó megoldás.

Honlapkészítés 1 nap alatt

Itt is érdemes kicsit utánajárni, vajon mit- és mennyire személyre szabottan lehet elkészíteni 1 nap alatt. Már csak ahhoz, hogy az ügyfél igényét felmérjük, akár többszöri személyes egyeztetés is szükséges. Ezen felül a weblap tervezés folyamatát is csak a megrendelővel együtt, folyamatosan összedolgozva, együtt gondolkozva lehet elkészíteni.

Az 1 nap alatt minőségi honlapkészítés, mely az elejétől ügyfeleket hoz és mindez potom 200.000 Ft-ért, nem az a kategória, ami a hülyének is megéri. Érdemes tisztában lenni azzal, hogy egy sablon honlap elkészítése is, ha profin állítják össze legalább 5-6 napot igényel.

A weboldalt érdemes mindig úgy elképzelni, mint egy saját üzletet. Ahová betér a vevő, látogató és meg kell őt szólítani. De nem mindegy, hogy hogy néz ki az az üzlet és bejön-e a vevő, vagy átmegy a konkurencia üzletébe.

Ehhez szükséges a weblap előzetes megtervezése is. Ahhoz, hogy hozzánk térjen be, továbbá elengedhetetlen a tartalom és a képek feltöltése is. Ugyanis a lényeg ebben rejlik, ennek tökéletes elhelyezése kulcsfontosságú egy weboldalon.

Ezek alapján elmondható, hogy egy jó minőségű weboldal készítés ára – mely természetesen a weblap tervezés árát is tartalmazza – inkább 180.000 Ft-tól indul és 350.000-400.000 Ft-ig is terjedhet. Természetesen az ár függ attól is, hogy a honlap sablon alapú, vagy egyedi.

Weboldal készítés árak

Miből állnak a weboldal készítés árak?

Ami biztosan beletartozik egy honlap készítés árába – és független attól, hogy ki készíti el nekünk – az a következőkből áll:

 • Domain név kiválasztása és regisztrálása
 • Tárhely lefoglalása
 • Weboldal készítés az egyéni igények alapján
 • Keresőoptimalizálási tanácsok
 • Szükség esetén oktatás, karbantartás

Lássuk lépésről lépésre mit is tartalmaznak ezek pontosan és miért elengedhetetlenül fontosak.

Weblap készítés árak – Domain név

A legelső lépés egy honlap készítésénél a megfelelő, találó domain név megválasztása, ugyanis az ügyfelek ezen keresztül fogják megtalálni a vállalkozását. A jól megválasztott domain név rengeteg előnnyel kecsegtet és a konkurenciával szemben is előnyös pozícióhoz juttathatja a céget. A domain név kiválasztásánál az alábbi szempontokat fontos szem előtt tartani:

 • ne legyen bonyolult
 • könnyen meg lehessen jegyezni
 • ne legyen túl hosszú
 • akár kulcsszavak is kerülhetnek bele
 • a végződése legyen az adott célközönségnek megfelelő (pl. magyar célközönség esetén .hu)

Ez a lépés rendkívül fontos, ezért érdemes rászánni néhány napot, hiszen az ügyfelek éveken keresztül ezen a néven találják meg majd a nekik kínált terméket, szolgáltatást.

Domain nevek éves díja: 2.500-3.000 Ft körül van évente. Ez olyan költség, amivel mindenképpen számolni kell, bárki készíti is a weboldalt.

Weblap készítés árak – Tárhely bérlése

A tárhely szolgáltató kiválasztása sem elhanyagolható szempont, mert ha nem jól sikerül, csak később okoz problémát, de nagyon tud fájni.

Lássuk mik a fő szempontok ebben az esetben:

 • gyors legyen (ügyfeleket veszthetünk, ha nem tölt be – időben – az oldal)
 • megbízható legyen, ne legyenek kimaradások
 • legyen cPanel hozzáférés (a szolgáltató nélkül is lehessen kezelni a tárhelyet)
 • legyen mindig elérhető ügyfélszolgálata
 • fontos, hogy legyen biztonsági mentés
 • mindezek mellett ne legyen túl drága

Tárhely bérlés éves díja: 8.000-20.000 Ft körül van évente, mely a tárhely nagyságától is függ. Ezzel a költséggel szintén számolni kell, bárki készíti is a weboldalt.

Weboldal tervezés árak

Weboldal tervezés árak

A weboldal tervezés árak jellemzően benne van a weblapkészítés árkalkulációjában. Ez a legfontosabb, ugyanakkor a legnehezebb kérdés, hiszen az árak nagyban függenek az egyedi igényektől, a honlap megjelenésétől, összetettségétől, az egyéb szolgáltatásoktól.

Weboldal megjelenése

Általános tévedés, hogy a látogatót nem érdekli a honlap kinézete, csak a tartalom és ez fordítva is igaz. A weboldal a belépőnk, ez alapján azonosítanak minket, a cégünket, ez az első benyomás. Nagyon fontos, hogy ez pozitív legyen, akkor marad velünk a leendő ügyfél. Negatív benyomás esetén azonnal elkattint, és már el is veszítettük.

Honlap összetettsége

 • weboldal nagysága (hány oldalból áll, hány nyelvet tartalmaz)
 • hány oldal egyedi megjelenésű
 • a honlapon lévő űrlapok száma
 • egyedi fejlesztésű modulok (hírlevél-, üzenet küldés, ajánlatkérés, fórum, vendégkönyv vagy bármi más)

Itt érdemes említést tenni arról is, hogy mennyire sürgősen kell a honlapot elkészíteni. Illetve az egyedi fejlesztésű modulok díja nem egységes és ezek mindenképpen megnövelik a weboldal készítési árát.

 

Kiegészítő szolgáltatások

 • keresőoptimalizált szöveg írásával kapcsolatos tanácsadás.
  A honlapot szöveges tartalommal kell feltölteni, amit nem biztos, hogy mindenki szeretne maga elkészíteni, illetve a keresőoptimalizált szöveg írása elengedhetetlen ahhoz, hogy előrébb tudjon kerülni a honlap a keresésekkel. Ez pedig nem olyan egyszerű, hiszen külön szakértelmet igényel, hiszen figyelni kell arra, hogy elegendő információt szolgáltasson, ugyanakkor legyenek benne kulcsszavak és az is előny, ha jobb a konkurenciáénál.
 • képek vásárlása, ha az ügyfél nem rendelkezik sajáttal

Weboldal készítés árak

 

A weboldal készítés minden vállalkozás kapcsán fel kell merüljön, mert napjainkban már minden vállalkozásnak kell egy honlap, legyen az kezdő, vagy már bejáratott.

Szeretnéd, hogy egy kedvező áron elkészített, igényes WordPress weblapod legyen? Megtervezzük és elkészítjük Neked, garanciával. Kérj ajánlatot!

 

Kapcsolat

Szeretnéd, hogy egy kedvező áron elkészített igényes
WordPress weblapod legyen?

Megtervezzük és elkészítjük Neked, garanciával.

error: Védett tartalom