Weboldal karbantartás: a biztonságért és a gyorsaságért!

Miért fontos a weboldal karbantartás?

Ennek több oka is van. Nem elég azt gondolni, hogy egy újonnan készített honlap karbantartás nélkül is üzemelhet, ameddig világ a világ. A honlapunk is folyamatos törődést igényel. Ez részben az új tartalmakka való feltöltést jelenti, de a karbantartását is. Ugyanis a nem megfeleleően működő, nagyon lassú, szakadozó vagy elérhetetlen weboldal akár jelentős anyagi veszteséget is okozhat. Nemcsak webshop esetén.

A WordPress karbantartás részben a honlap biztonságos működésének fenntartását és a megjelenített tartalom naprakészen tartását is jelenti. Hiszen elengedhetetlen, hogy a látogatók mindig naprakész információkkal találkozzanak az oldalakon. Az elavult információkat tartalmazó weboldalak nem meggyőzőek a látogató számára. Ugyanakkor a weboldalunkat az interneten garázdálkodó hackerek, ártalmas kódok és spam küldők ellen is védenünk kell.

Ezek kivédésére már többféle módszer is rendelkezésünkre áll. Többek között célszerű titkosított csatornát fenntartani a látogatók böngészője és a weboldalunk tárhelye közötti kapcsolat során. A rendszeres biztonsági mentés pedig elengedhetetlen. Hiszen ennek segítségével visszaállítható a honlapunk egy esetleges támadás, vírusossá válás, vagy bármely más hiba esetén.

A WordPress karbantartás szükségessége

Már a fentiekből is látszik, hogy a weboldal karbantartása elengedhetetelen bármely weblap esetében. Az oldalunk hatékony üzemeltetése, a honlap teljesítményének maximalizálása pedig napjainkban bizony már komoly szakértelmet is kíván.

Ennek ellenére sok honlap esetében lehet azt tapasztalni, hogy nincs rendszeres karbantartás (WordPress vagy bármely rendszer esetében), vagyis nem frissítik a szoftvereket. Esetleg nem készítenek biztonsági mentést. Vagy éppen vírus támadja meg a rendszert, ami miatt működési hibák lépnek fel. Az oldal lelassul, illegális tartalmak jelennek meg vagy netán bejelentett támadó webhellyé válunk. Itt jövünk a képbe mi!

Weboldal karbantartás

Weboldal karbantartás során az alábbi tevékenységeket végezzük:

 

 • a működőképesség fenntartását, esetleges hibák javítását, vírusirtást
 • biztonsági bővítmény telepítését
 • biztonsági bővítmények beállítása hacker támadások, ártalmas spam-ek, kódok ellen
 • rendszeres adatmentést, szükség esetén weboldal visszaállítást
 • hozzáférések létrehozását, kezelését
 • domain név és tárhely felügyeletét, kezelését
 • a weboldal motorjának és bővítményeinek frissítését
 • a honlap igény szerinti bővítését, átalakítását, új aloldalak létrehozását
 • honlap migrálása
 • adatok, árak, képek és egyéb tartalmak frissítés, naprakészen tartása
 • a honlap mobilbaráttá tétele

Weboldal karbantartás

 

Ha túl sok átalakítás szükséges, érdemes elgondolkozni egy új weboldal készítési lehetőségen is.

Egyszeri módosítások, szerkesztések, javítások és alkalmi karbantartások esetén is keress minket!

 

Kapcsolat

Weboldal karbantartásra van szükséged?
Megbízható, hatékony munkavégzés, garanciával.

error: Védett tartalom