Honlap SEO - keresőoptimalizálás

Miért fontos, és mi is az a honlap SEO? A keresőoptimalizálás az egyik legfontosabb dolog, mellyel a honlapunkat előrébb sorolhatja a Google.

Mik a fő honlap SEO – keresőoptimalizálási lépések

Oldal indexálása

A legelső feladat megnézni, hogy indexelve van-e a weboldal. Gyakran előfordul, hogy a fejlesztés időszakában a keresőrobotok elől elrejtett tartalom az éles oldalon sem kerül feloldásra, így az továbbra is láthatatlan marad.

Arra is figyelni kell, hogy a jelszóval védett, csak regisztrált felhasználók által elérhető tartalom a keresőrobotok számára sem látható. Nem csak az jelenthet problémát, ha a keresők nem találják meg weboldalunkat, hanem az is, ha túl sok értéktelen tartalmat indexelnek be. Ez helytelen beállítások miatt fordulhat elő.

Reszponzívvá tétel

A reszponzív weboldal napjainkban egyre fontosabb. 2015 tavasza óta a Google rangsorolja a weboldalakat, hogy a keresést honnan indították: asztali gépről, tabletről, vagy mobil telefonról. Néhány év alatt ezeknek a keresések aránya nagy változást mutat, egyre több a mobilos keresés, ezért is nagyon fontos a mobilbarát honlap.

Betöltési sebesség optimalizálása

A honlap rangsorolásnál az oldal sebessége, a teljes betöltési sebesség is egy rendkívül fontos tényező. Manapság a 20-30 mp alatt betöltődő weboldal nem éppen a legjobb ajánlólevél. Figyelni kell arra is, hogy a weboldal teljes betöltési sebességét a képek mérete is nagyban befolyásolja, ezért érdemes a képfeltöltés előtt a kép méretének optimalizálása is.

Átlagban 2-3 másodperc alatt kellene lennie a teljes betöltődési időnek. Kutatások bizonyítják, hogy ha egy oldal 3 másodpercnél lassabban töltődik be, akkor a felhasználók fele visszafordul. Ezt nyilván senki nem akarja.

SSL beállítás

A Secure Sockets Layer (SSL) egy olyan protokoll, amely biztonságos kommunikációt nyújt olyan tevékenységekhez, mint amilyen a webböngészés, az e-mail küldés, az azonnali üzenetküldés, valamint egyéb adatátviteli módok. Ha a weboldalon nincs SSL titkosítás, a Google „Nem biztonságos” figyelmeztetést ad a böngészőben, és szintén hátrébb sorolhatja a honlapot.

URL struktúra

A keresőbarát URL-ek beállítása a technikai SEO stratégia fontos eleme. Az URL struktúra kialakítása is fontos rangsorolási szempont. A webhelyek URL-szerkezetét a lehető legegyszerűbben kell kialakítani. Meglévő weboldal optimalizálásánál sokszor az URL-eket is meg meg kell változtatni.

Duplikált tartalom

Az egyik legáltalánosabb hiba, a duplikáció megléte, mely azért is probléma, mert a Google nem szereti. Ez előfordulhat technikai hibából adódóan, vagy jóhiszemű tudatlanságból is.

 

A SEO optimalizálás árak általában külön fizetendő szolgáltatási árak, a weboldal készítési árak alapvetően nem tartalmazzák ezeket.

Kapcsolat

Szeretnéd, hogy SEO / keresőoptimalizált WordPress honlapod legyen?