Mit jelent a reszponzív WordPress weboldal és van-e egyáltalán bármilyen jelentősége ennek? Egy WordPress weblap készítés mindig jó választás, ha egyszerű, jól működő és gyors honlapot szeretnénk. De napjainkban ez már nem elégséges feltétel. Ugyanis a technológia gyors fejlődésének köszönhetően, a szokásaink is egyre inkább megváltoztak. Ennek következtében pedig manapság már mobilról sokkal nagyobb arányban böngésznek az emberek, mint PC-kről. Ehhez a változáshoz pedig a weblapok készítésénél is alkalmazkodni kell.

Reszponzív WordPress weboldal készítés

A mobilok irányába való eltolódás miatt a weboldalak tervezési metódusa is megváltozott. Ugyanis az így tervezett weboldalak már tökéletesen illeszkednek a különböző eszközök képernyőihez. Legyen szó mobilról, tabletről, laptopról vagy akár számítógéphez csatlakoztatott monitorról. Ugyanis képes alkalmazkodni bármely képernyőmérethez azok felbontásától teljesen függetlenül.

Alap esetben egy weblap készítés során a reszponzív weboldal 3 fajta nézetre kerül optimalizálásra:

  • mobil nézetre
  • tablet nézetre
  • asztali gép nézetre

Napjainkban már szinte kizárólag így készülnek a honlapok.

Két fajtáját különböztetjük meg:

1. Sablon alapú reszponzív weboldal

Jellemzően alacsonyabb költségvetéssel oldható meg, mivel alapját egy előre kiválasztott sablon adja. Nagyon népszerűek, de sok fel nem használt kód miatt a sebességet lassítják. Hátránya még, hogy a kiválasztott sablon szerkezete csak korlátozottan enged tervezési teret. Viszont nagy előnye az árában és a gyors elkészíthetőségében rejlik.

2. Egyedi reszponzív weboldal

Nem előre kiválasztott sablonból készül, hanem a megrendelő egyedi igényeinek megfelelően kerül kialakításra. Nulláról építik fel a weboldalt, melynek keretét úgynevezett drótvázak adják. Itt viszont mindent egyedileg alakítanak, fejlesztenek, a reszponzivitást is, bármely eszközre. (Nyilván minél több eszközre szeretnénk optimalizáltatni a weboldalt, annál hosszabb ideig fog tartani a fejlesztése.)

Ennek a sablonokhoz képest nagy előnye a sebesség és a tervezési szabadság, de meglehetősen drága és bizony elég időigényes folyamat is a kialakítása.

Ezek tükrében érdemes végig gondolni egy weboldal készítés során, hogy melyik irányba is forduljunk a leendő weboldalunk kialakításához.

Nem tudod, hogy induljál el, de már van elképzelésed? Az ötlet a fejedben, csak nem tudod kihez fordulj? Kérd egyedi, személyre szabott ajánlatunkat itt!  

Vissza a blog cikkekhez

error: Védett tartalom