Mit jelent a mobilbarát WordPress weboldal és van-e egyáltalán bármilyen jelentősége ennek? Egy WordPress weblap készítés mindig jó választás, ha egyszerű, jól működő és gyors honlapot szeretnénk. De napjainkban ez már nem elégséges feltétel. Ugyanis a technológia gyors fejlődésének köszönhetően, a szokásaink is egyre inkább megváltoztak. Ennek következtében pedig manapság már mobilról sokkal nagyobb arányban böngésznek az emberek, mint PC-kről. Ehhez a változáshoz pedig a weblapok készítésénél is alkalmazkodni kell.

Mobilbarát WordPress weboldal készítés

A mobilbarát honlap napjainkban a weboldal készítés egyik elengedhetetlen eleme, hiszen manapság a mobil telefonokról történő keresés egyre növekszik. 2015 tavasza óta a Google rangsorolja a weboldalakat, hogy a keresést honnan indították: asztali gépről, tabletről, vagy mobil telefonról. Néhány év alatt ezeknek a keresések aránya nagy változást mutat, egyre több a mobilos keresés, ezért is nagyon fontos a mobilbarát honlap.

A mobilok irányába való eltolódás miatt pedig a weboldalak tervezési metódusa is megváltozott. Ugyanis az így tervezett weboldalak már tökéletesen illeszkednek a különböző eszközök képernyőihez. Legyen szó mobilról, tabletről, laptopról vagy akár számítógéphez csatlakoztatott monitorról. Ugyanis képes alkalmazkodni bármely képernyőmérethez azok felbontásától teljesen függetlenül.

Reszponzív weboldal készítés célja

A reszponzív weboldal célja:

  • az optimális megjelenés biztosítása: könnyű olvashatóság, egyszerű navigáció a lehető legkevesebb átméretezéssel és görgetéssel
  • a legkülönfélébb eszközökön történő keresés: asztali számítógép monitorja, tablet, mobil telefonok sikerességét

Alap esetben egy weblapkészítés során a reszponzív weboldal 3 fajta nézetre kerül optimalizálásra:

  • mobil nézetre
  • tablet nézetre
  • asztali gép nézetre

Napjainkban már szinte kizárólag így készülnek a honlapok.

Mobilbarát WordPress weboldal

Két fajtáját különböztetjük meg:

1. Sablon alapú reszponzív weboldal

Jellemzően alacsonyabb költségvetéssel oldható meg, mivel alapját egy előre kiválasztott sablon adja. Nagyon népszerűek, de sok fel nem használt kód miatt a sebességet lassítják. Hátránya még, hogy a kiválasztott sablon szerkezete csak korlátozottan enged tervezési teret. Viszont nagy előnye az árában és a gyors elkészíthetőségében rejlik.

2. Egyedi reszponzív weboldal

Nem előre kiválasztott sablonból készül, hanem a megrendelő egyedi igényeinek megfelelően kerül kialakításra. Nulláról építik fel a weboldalt, melynek keretét úgynevezett drótvázak adják. Itt viszont mindent egyedileg alakítanak, fejlesztenek, a reszponzivitást is, bármely eszközre. (Nyilván minél több eszközre szeretnénk optimalizáltatni a weboldalt, annál hosszabb ideig fog tartani a fejlesztése.)

Ennek a sablonokhoz képest nagy előnye a sebesség és a tervezési szabadság, de meglehetősen drága és bizony elég időigényes folyamat is a kialakítása.

Éppen ezért már a weboldal készítés előtt érdemes végig gondolni, hogy melyik irányba is forduljunk a leendő weboldalunk kialakításához.

Nem tudod, hogy induljál el, de már van elképzelésed? Az ötlet a fejedben, csak nem tudod kihez fordulj? Kérd egyedi, személyre szabott ajánlatunkat itt! 

Vissza a blog cikkekhez

error: Védett tartalom