A mobilbarát honlapkészítés napjainkban a weboldal készítés egyik elengedhetetlen eleme, hiszen manapság a mobil telefonokról történő keresés egyre növekszik. 2015 tavasza óta a Google rangsorolja a weboldalakat, hogy a keresést honnan indították: asztali gépről, tabletről, vagy mobil telefonról. Néhány év alatt ezeknek a keresések aránya nagy változást mutat, egyre több a mobilos keresés, ezért is nagyon fontos a mobilbarát honlap.

A mobilbarát honlapkészítés szabályai

Ma a keresések kb. felét mobilról végzik (és a jövőben várhatóan sokkal nagyobb arányban lesz mobiltelefonról indított keresés), ezért elengedhetetlen, hogy honlapunk minden méretű és kijelzőjű mobiltelefonon szépen nézzen ki.

A reszponzív weboldal célja:

  • az optimális megjelenés biztosítása: könnyű olvashatóság, egyszerű navigáció a lehető legkevesebb átméretezéssel és görgetéssel
  • a legkülönfélébb eszközökön történő keresés: asztali számítógép monitorja, tablet, mobil telefonok

Egy reszponzív elv alapján tervezett oldal tökéletesen igazodik a megjelenítő eszközhöz, mindezt rugalmas felépítéssel, flexibilis képekkel, felhasználóbarát élménnyel teszi. A böngésző ablak kicsinyítése-nagyítása-átméretezése-áthelyezése alkalmával továbbra is -arányosan kicsinyítve/nagyítva- teljes értékűen olvasható marad a tartalom, vagyis a képek, videók valamint a szöveg.

Mindezekhez azonban elengedhetetlen a betöltési sebesség optimalizálása is.

Betöltési sebesség optimalizálása

A honlap rangsorolásnál az oldal sebessége, a teljes betöltési sebesség is egy rendkívül fontos tényező. Manapság a 20-30 mp alatt betöltődő weboldal nem éppen a legjobb ajánlólevél sem a Google rangsorolásánál, sem a látogatói élmény szempontjából. Figyelni kell arra is, hogy a weboldal teljes betöltési sebességét a képek mérete is nagyban befolyásolja, ezért érdemes a képfeltöltés előtt a kép méretének optimalizálása is. Átlagban 2-3 másodperc alatt kellene lennie a teljes weblap betöltődési időnek. Kutatások bizonyítják, hogy ha egy oldal 3 másodpercnél lassabban töltődik be, akkor a felhasználók fele visszafordul. Ezt nyilván senki nem akarja.

WordPress weboldal tervezés és készítés

Az ötlettől a megvalósításig! Fontos lépések, melyek nem hagyhatók ki a sikeres weboldal tervezéséből. A weboldal készítés összetett folyamat, mely során a megrendelő igényét felmérve készítjük el a személyre szabott honlapot, ami hozzájárul a sikeredhez.

error: Védett tartalom