A ChatGPT a legismertebb, de nem az egyetlen mesterséges intelligencia modell, ami az elmúlt hónapokban jelent meg a piacon. Olyan szolgáltatók, mint a Chatsonic, a Jasper Chat, a Neuroflash, a Google Bard és Claude 2 is kínálják a saját megoldásaikat. A legnagyobb különbség ezek között: az első három a ChatGPT-n alapul, a Google Bard és a Claude 2 saját LLM-ekre támaszkodik.

Mesterséges intelligencia modell – variációk egy témára

Google Bard:

A keresőóriás AI-ja 2023 júliusában jelent meg és a Google saját nyelvi modelljére, a Pathways Language Modelre (PaLM 2) épül. Ingyenesen elérhető a bard.google.com oldalon, jelenleg körülbelül 40 nyelvet támogat. Képes szövegeket írni, átírni, összefoglalni, programozni és kérdésekre válaszolni. A válaszok gyorsan érkeznek és az internetes kereséseknek köszönhetően naprakészek is. A használatához Google-fiók szükséges.

Claude 2:

Az Anthropic (claude.ai) AI-projektje jelenleg csak az Egyesült Allamokban és Nagy-Britanniában használható. Különösen a szöveges képességei lenyűgözők. Az APl-n keresztül beírt promptok akár 75 000 szót is tartalmazhatnak, így akár teljes könyvek elemzését, összefoglalását és összehasonlítását is rábízhatjuk. Igény esetén akár öt – egyenként 10 MB méretű – PDF-, TXT- és cSV-fájt is feltölthetünk neki. A Claude 2 a saját Constitutional Al-modelljére épül. A használatához létre kell hoznunk egy felhasználói fiókot.

ChatGPT-n alapuló szolgáltatások:

Haladóknak érdemes megnézniük a Chatsonicot (writesonic.com/chat), a Jasper Chatet (jasper.ai/chat) ésa Neuroflasht (neuroflash.com/de). Mind a három szolgáltatás ingyenesen tesztelhető és időnként kiváló szövegeket hozhatunk létre velük.

Vissza a blog cikkekhez

error: Védett tartalom