Egyre többen használunk laptopot a lehető legkülönfélébb helyzetekben, amikor bosszantó lehet a képernyő kikapcsolása a notebook lehajtásakor. Hiszen napjainkban egyre fontosabb az online elérhetőség és ezt nem feltétlenül egy irodában vagy otthon tudjuk elérni.

Képernyő kikapcsolása notebook lehajtásakor

Aki külső monitort csatlakoztat notebookra, annak sem kell feltétlenül nyitva hagynia a hordozható gépet, ha nem szeretné, hogy a kijelző lehajtáskor „elaludjon”. Ezt az energiagazdálkodási beállítások teszik lehetővé, amelyekben rögzíthetjük, hogy mi történjen az eszköz lecsukásakor.

Nyissuk meg a Futtatás ablakot a Windows+R billentyűkombinációval. Majd írjuk be: control panel és hagyjuk jóvá OK-val. Ha ez erre megnyíló Vezérlőpulton a kategórianézet van bekapcsolva, válasszuk a Hardver és hang/Energiagazdálkodási lehetőségeket. Más nézetben kattintsunk egyből az Energiagazdálkodási lehetőségek ikonra. A bal oldali oszlopból válasszuk az: Adja meg mi történjen a képernyő lehajtásakor linket. Majd a Képernyőfedél lecsukásakor: utáni sorban válasszuk a Működés telepről és az Áramforráshoz csatlakoztatva oszlopban is a Nincs művelet listaelemet. Zárjuk be az ablakot a Módosítások mentése gombra kattintva.

Így már biztosan nem fog bosszúságot okozni, ha egy-egy művelet vagy feladat kapcsán le kell hajtani a gép fedelét.

Vissza a blog cikkekhez

error: Védett tartalom