A Mesterséges Intelligencia (MI) már nemcsak szövegeket ír és képeket alkot, hanem azok manipulálásában is nagy szerepet vállal. A Luminar Neo grafikus szoftver éppen erre a képességre épít. Ugyanis modern funkciói révén a MI által kínált fantasztikus lehetőségeket használja ki.

Sokak szeretnénk a nyaraláson készült fotóinat finomhangolni, szépíteni. De az otthoni felhasználásra szánt alkalmazások például a Photoshop, a Gimp vagy a Lightroom nevű képszerkesztő programok gyakran túl bonyolultak. Ezért a Skylum ukrán csapata egy olyan szoftvert fejlesztett ki, amelyben a mesterséges intelligencia sok funkciót automatikusan kezel.

Csatlakozz a kreativitás forradalmához: Ismerd meg a Luminar Neo-t

Azonnal látható, hogy a program rendkívül felhasználóbarát. Fent három fő részt találunk: a Katalógust, a Preseteket és a Szerkesztést. Attól függően, hogy melyiket választjuk, a Luminar Neo különböző funkciókat kínál. A katalógusban egyszerűen rendszerezhetjük fényképeinket, sőt, akár teljes mappákat is importálhatunk. A szerkesztés után az eredeti képek változatlanok maradnak. A program csak az elvégzett változtatásokra emlékszik, és csak exportáláskor hoz létre új fájlokat. Az újonnan hozzáadott képek könnyen megjelölhetők kedvencként, így csak azok maradnak, amelyeket érdemes tovább szerkeszteni. További fotók is hozzáadhatók az albumokhoz.

Menüpontok

Az MI-funkciókat elsősorban a Katalógus menüpontban találjuk: eltávolíthatunk zavaró elemeket vagy növelhetjük a fotó méretét. Bár az eltávolítás jól működik, a helyettesítés már kevésbé hatékony. A fotók széleinek kiterjesztése néha problémákat okozhat.

A Szerkesztés menüpontból további MI-eszközöket érhetünk el, melyek a hagyományos szerkesztőeszközökkel keverve érhetőek el. Az Enhanec AI-eszköz például automatikusan elemzi a fotót, majd két csúszka segítségével kiemelhetjük a színeket vagy textúrákat adhatunk a monoton felhőkhöz. A Sky funkcióval akár a teljes égboltot is lecserélhetjük.

A Luminar Neo a struktúrák megváltoztatásától kezdve az atmoszférát manipuláló lehetőségekig számos izgalmas AI-lehetőséget kínál. Saját piactere is van, ahol további AI-bővítményeket vásárolhatunk. A program képes RAW formátumú képek javítására is.

Összességében a Luminar Neo számos sablont tartalmaz, amelyek egyszerűvé teszik a fényképek testreszabását. A program nemcsak az ambiciózus otthoni felhasználóknak, hanem a profiknak is megfelelő lehetőségeket kínál. Ha ki szeretnénk próbálni az MI által kínált lehetőségeket, egyszerűen telepítsük fel a Luminar Neót. A tesztverzió 7 napig teljesen ingyenes és korlátlanul használható – így igazán szórakoztató lehet a háttér cserélése vagy egy-egy személy eltüntetése a képekről.

Vissza a blog cikkekhez

error: Védett tartalom