A honlap típusok többfélék lehetnek az egyszerű oldalaktól egészen az egyedi megjelenésű portálokig. Azonban kiválasztásukat mindig megelőzi a weboldal tervezés. A weboldal tervezést pedig az ötlet megszületése kell megelőzze. Így építhető fel szépen egyikből a másik az igényeket, illetve a kitűzött célt figyelembe véve.

Hogyan válasszunk a honlap típusok közül?

Weboldal tervezés utolsó lépése a honlap típus kiválasztása. Akkor történik, amikor már ismerjük a célcsoportot, tudjuk mit akarunk nekik eladni és a kitűzött célunk is megvan.

A weboldal típusának kiválasztásakor fontos arra kell törekedni, hogy a lehető legegyszerűbb kialakítással elérhető legyen a kitűzött cél, ugyanakkor biztosítson lehetőséget a továbblépésre is.

Az alábbi főbb weboldal típusok léteznek:

  • bemutató honlap
  • blog
  • terméket vagy szolgáltatást bemutató weboldal
  • webáruház
  • egyedi összetételű és megjelenésű weboldal

Hogyan is épül ez fel?

  1. A bemutató oldal akkor lehet jó választás, ha még csak a márkaépítés fázisában vagyunk.
  2. Ha már megvan a célközönség, akkor lehet írni nekik, hogy az érdeklődésüket magunk felé irányítsuk, majd azt fenn is tartsuk. Ez már a blogolás. Itt már érdemes egy hírlevél küldő rendszer bevezetése is, melynek kiépítésével a birtokában leszünk egy egyre növekvő bázisnak, akikkel közvetlenül is lehet kommunikálni. Ezen a szinten pedig már érdemes a közösségnek bemutatni a termékeinket/szolgáltatásunkat és a rendszert bővíteni egy értékesítést tudó rendszerre.
  3. Tehát tovább lehet lépni akár webáruház, akár egyedi megjelenésű honlap irányába, melyen már az értékesítés a fő cél.

WordPress weboldal tervezés és készítés

Az ötlettől a megvalósításig! Fontos lépések, melyek nem hagyhatók ki a sikeres weboldal tervezéséből. A weboldal készítés összetett folyamat, mely során a megrendelő igényét felmérve készítjük el a személyre szabott honlapot, ami hozzájárul a sikeredhez.

error: Védett tartalom