Az Elementor pro WordPress weboldalhoz készített bővítmény. A WordPress weboldal készítés jó választás, ha egyszerű, jól működő és gyors honlapot szeretnénk. Mivel a WordPress az egyik legnépszerűbb ingyenes CMS (Content Management System) tartalomkezelő rendszer. Amivelwebes tartalmakat lehet létrehozni és megjeleníteni. Sőt!!! Nagyon népszerű, mivel könnyen kezelhető, hamar elsajátítható, egyedire szabható

Előzőleg már egy kis betekintést adunk a WordPress sablonok világába. Mit érdemes tudni, mivel induljunk, hol keressünk és egyéb információk, érdekességek. Azonban ezt megelőzi a domain név és a tárhely szolgáltató kiválasztása, ugyanis ez az alap. Majd ezt követően jöhet a sablon, az oldalépítők és a különböző bővítmények, melynek része az Elementor is.

WordPress sablonok

A WordPress sablonok nagyon jó alapot adnak a honlap vázadnak. Érdemes tudni a WordPress sablonokról, hogy alapvetően két fajtája van: ingyenes és fizetős. Ez az Elementor esetében is így van. Az Elementor egy rendkívül népszerű és intuitív WordPress oldal szerkesztő, amely lehetővé teszi az oldalak létrehozását és testreszabását egy egyszerű, vonzó felületen keresztül. Lehetővé teszi a felhasználók számára a valós idejű előnézet megtekintését, így láthatjuk, hogy az oldalunk hogyan fog kinézni az élesítés előtt. Az Elementor segítségével az oldalak szerkesztése gyorsabb és egyszerűbb, mint a hagyományos WordPress szerkesztővel.

Fő előnye, hogy az egyszerű használat ellenére is számos különböző testreszabási lehetőséget kínál, beleértve a szövegek, képek, címek, formok, táblázatok és még sok más elem testreszabását. Emellett számos előre elkészített sablon áll rendelkezésre, amelyek könnyen testre szabhatóak.

Elementor pro WordPress

Az Elementor Pro egy továbbfejlesztett, fizetős verziója az Elementor-nak, amely további extra funkciót és szolgáltatásokat kínál, mint például a blokk sablonok, a dinamikus tartalom, a pop-up ablakok, a bejelentkezési űrlapok és az árazások és csomagok összeállítása. Az Elementor Pro lehetővé teszi az oldalak még részletesebb testreszabását, és javítja az oldalak teljesítményét és sebességét is.

Ingyenes WordPress Elementor sablonok

Azonban akár az ingyenes, akár az Elementor Pro verziót használnánk, mindenképpen érdemes átgondolni előtte, hogy milyen eszközökkel lesznek együtt használva. Ugyanis bár a fő funkció – az oldalépítő, mely ugyanúgy tartalmaz elemeket, amik egérrel legószerűen összerakhatók, – mindkét variációban benne van, azonban nem ugyanazokkal a lehetőségekkel.

Az alap funkciók – címsor, szöveg, kép, gomb, ikon, „canvas” oldalelrendezés stb. – mindkét verzióban megtalálhatók. Az ingyenes variációban nagyjából 30 widget található.

Viszont a Pro verzióban vannak bonyolultabbak, melyek ritkábban kellenek, de szebben be lehet állítani őket. És vannak olyan esetek, amikor megkerülhetetlen a Pro verzió használata:

  • pl. webshop készítése esetén

A Pro verzióban ugyanis vannak WooCommerce widgetek (webáruház készítésénél használatosak), Theme widgetek (sablon funkciónál használatosak) és sima Pro widgetek (ez utóbbiak minden oldal esetében használhatók).

Nagy különbség még a két variáció között, hogy míg a Pro verzió a sablon szerepét is átveszi, addig az ingyenes csak egy oldalépítő. Ez pedig azért nagyon fontos, mert nem minden szerkeszthető meg csupán oldalépítővel. Többek között: a fejléc, lábléc, archív oldalak (kategória, címke, keresés, blog bejegyzés stb.), webáruház részek (termék, üzlet, kosár, fizetés stb.). Ezeket vagy sablonnal vagy az Elementor Pro verzióba beépített „Theme Builder” funkcióval tudjuk megoldani.

A feliratkoztató felugró – vagy popup – ablakok az ingyenes verzióban szintén csak bővítménnyel oldhatók meg, míg az Elementor Pro-ban profi variációkat kínálnak a témában. Ugyanez igaz az űrlapokra és a közösségi média megjelenítésére is, az ingyenes verzióban csak bővítménnyel lehetséges.

Most már jól látszik, hogy éppen emiatt a sokféleség miatt érdemes, már a honlap kialakítása előtt eldönteni, hogy milyen funkciókat szeretnénk kialakítani. És annak megfelelően választani vagy az ingyenes, vagy az Elementor Pro verziót.

Elakadtál? Kérd személyre szóló ajánlatunkat!

Vissza a blog cikkekhez

error: Védett tartalom