Napjainkban egy weboldal létrehozása nélkülözhetetlen a digitális jelenlét kialakításában, amihez elegendő lehet egy egyszerű honlap készítés is. Ugyanis legyen szó bármilyen vállalkozásról elkerülhetetlen, hogy egy weboldallal rendelkezzünk. Ehhez megfelelő lehet a WordPress is.

Azonban sokan tartanak attól, hogy egy weboldal készítés ára és annak folyamatos karbantartása nagy költségekkel jár. Így sok esetben megpróbálkozunk magunk ezek létrehozásával. Majd egy idő után a lelkesedés alább hagy és egy félkész weboldal befejezéséhez kell találni szakembert. Te is tartasz a költségektől, szeretnéd azt minimálisra csökkenteni? Akkor nem biztos, hogy az a jó megoldás, ha magad látsz neki. Ugyanis ameddig a honlapod készítésével foglalkozol, addig nem tudsz az üzletedre, a vállalkozásodra fókuszálni, amihez igazán értesz és amiből a bevételed származik.

Ha megvannak az elképzeléseid, mi segítünk annak megvalósításában! Kérd személyre szóló ajánlatunkat itt!

Egyszerű honlap készítés – buktatók

Az egyszerű honlap készítése elsőre könnyű feladatnak tűnhet, de számos buktatóval találkozhatunk az út során. Ezeknek a csapdáknak az elkerülése érdekében érdemes előre tájékozódni és megfelelően felkészülni. Az alábbiakban néhány gyakori problémát és azok megoldási lehetőségeit mutatjuk.

Túlzott egyszerűsítés

Amikor egyszerű honlapot készítünk, gyakran a minimalizmusra törekszünk. Azonban az egyszerűség nem jelentheti a funkcionalitás és a felhasználói élmény rovására történő leegyszerűsítést. Gyakori hiba, hogy az alapvető navigációs elemek vagy fontos információk kimaradnak, ami zavaró lehet a látogatók számára.

Megoldás: Tervezzük meg a honlap struktúráját előre, és győződjünk meg arról, hogy minden szükséges információ és funkció elérhető, ugyanakkor ne legyen túlzsúfolt.

Nem megfelelő design és felhasználói élmény

Az egyszerű honlapok esetében is fontos a jó dizájn és a felhasználói élmény (UX). A rosszul megválasztott színek, olvashatatlan betűtípusok vagy az átgondolatlan elrendezés mind rontják a felhasználói élményt. Akár azonnali elkattintáshoz vezethetnek.

Megoldás: Használjunk professzionális sablonokat vagy konzultáljunk egy UX szakemberrel, hogy biztosítsuk a honlap esztétikus és felhasználóbarát megjelenését.

Nem megfelelő reszponzivitás

A mai világban elengedhetetlen, hogy a honlapok minden eszközön jól működjenek. Gyakori hiba, hogy az egyszerű honlapokat nem optimalizálják mobil eszközökre, ami negatívan befolyásolhatja a látogatottságot. Pedig a felmérések azt mutatják, hogy egyre nagyobb számban mobil eszközökről böngésznek a felhasználók.

Megoldás: Alkalmazzunk reszponzív dizájnt, ami automatikusan alkalmazkodik a különböző képernyőméretekhez, így biztosítva a felhasználói élményt minden eszközön.

Lassú betöltési sebesség

Még egy egyszerű honlap is lehet lassú, ha nem figyelünk a betöltési sebességre. A nagy méretű képek, felesleges bővítmények vagy rosszul optimalizált kód mind lassítják a honlapot. A felhasználók pedig nem várnak néhány másodpercnél többet, így nagy lesz a visszafordulási arány.

Megoldás: Optimalizáljuk a képeket, minimalizáljuk a bővítmények számát, és használjunk gyorsítótárazást, hogy javítsuk a betöltési sebességet. Időnként futtassunk sebesség teszteket az oldalon.

Hiányzó SEO alapok

Egy egyszerű honlap is lehet sikeres a keresőmotorokban, ha figyelünk a keresőoptimalizálásra (SEO). Az alapvető SEO elemek, mint a meta leírások, címkék és kulcsszavak hiánya csökkentheti a honlap láthatóságát. Így viszont hiába várjuk a vevőket.

Megoldás: Alapvető SEO beállításokat alkalmazzunk minden oldalon, hogy növeljük a keresőmotorokban való rangsorolást, elhelyezkedést és a látogatottságot.

Biztonsági hiányosságok

Az egyszerű honlapok gyakran célpontjai lehetnek a hekkereknek, különösen, ha nem figyelünk a biztonsági beállításokra. A nem frissített bővítmények vagy a gyenge jelszavak mind kockázatot jelentenek.

Megoldás: Minden esetben használjunk erős jelszavakat, rendszeresen frissítsük a bővítményeket és alkalmazzuk az alapvető biztonsági intézkedéseket, mint a HTTPS használata.

Karbantartás hiánya

Egy honlap létrehozása csak az első lépés; a folyamatos karbantartás elengedhetetlen a hosszú távú siker érdekében. Ezt gyakran figyelmen kívül hagyják az új honlap létrehozását követően. Pedig az elhanyagolt honlapok gyakran hibásak, elavultak és lassúak lehetnek. Ráadásul nagyobb biztonsági rést jelentenek, így könnyebben eshetnek hekkerek áldozatául.

Megoldás: Rendszeresen ellenőrizzük és frissítsük a honlapot, hogy mindig naprakész és jól működő legyen. Alkalmazzunk kétfaktoros autentikációt és jelszókezelőt a nagyobb biztonság elérése érdekében.

Az egyszerű honlap készítése tehát nem mentes a kihívásoktól. Az előre tervezéssel, alapos kivitelezéssel és folyamatos karbantartással azonban elkerülhetjük a leggyakoribb buktatókat és biztosíthatjuk, hogy honlapunk sikeres és felhasználóbarát legyen.

Ha segítségedre tudunk lenni, kérd személyre szóló ajánlatunkat itt!

Vissza a blog cikkekhez

error: Védett tartalom