Blog

Érdekességek és hasznos tudnivalók a weblap készítéssel kapcsolatban

 

Miért fontos a WordPress blog készítés?

Azt gondolhatnánk, hogy elég egy honlapot elkészíteni és az működik amíg világ a világ. De ez nem így van. Egyrészt fontos, hogy karbantartsuk hiszen egy lassú, nem jól működő weboldalon nem tudjuk ott tartani a látogatókat. Másrészt, manapság már az a weboldal is kevésbé vonzó, amin nincs „élet”.

Mit is takar ez pontosan?

A weboldal készítés blog szempontjából is átgondolt kell legyen. Hiszen nemcsak a folyamatos karbantartása, de naprakész információk és a „kommunikáció” a látogatónkkal is elengedhetetlen. Azért keres meg minket, mert az adott problémájára megoldást keres. Ehhez pedig sokszor a weblap készítés blog kategóriájában találhat megoldást. Ráadásul manapság az online tartalom egyre nagyobb teret hódít.

Wordpress blog készítés

Blogolás, de hogyan?

Blogolni is lehet egy honlapkészítés blog kategóriájával, de akár önállóan is regisztrálni egy blogrendszerbe. Ehhez lehet akár teljesen ingyenes rendszert is használni (pl. www.blogger.com). De gyorsabb, ha egy már jól ismert blogrendszerbe regisztrálunk. (pl. blog.hu). Ebben az esetben egy szolgáltató biztosítja a technikai hátteret, a sablonokat és a biztonságos működést egyaránt. Ezek azonban saját domain név alatt futnak. Így hátrányosak akkor, ha később esetleg saját honlapon és domain név alatt szeretnénk márkát építeni.

Ezért érdemes itt is előre átgondolni, hogy mit és hogyan szeretnénk és annak megfelelően választani ki a hosszútávú blogolási lehetőséget.

Blog bejegyzések

Blog platformok

Blog platformok

Blog platformok – a blogolás napjainkra egyre nagyobb jelentőséggel bír. De vajon milyen felületen tegyük, egyáltalán hogyan álljunk neki?

bővebben
Mobilbarát WordPress weboldal

Mobilbarát WordPress weboldal

Mobilbarát WordPress weboldal – mert nem elég, ha egy weblap csak asztali számítógépen mutat jól, a reszponzív weboldal mára elengedhetetlen!

bővebben
WordPress admin

WordPress admin

WordPress admin – az a felület, ahol a weboldal tartalmát, beállítását lehet kezelni, adminisztrálni. Használata nem bonyolult, könnyen megtanulható.

bővebben
Kéretlen üzenetek

Kéretlen üzenetek

Kéretlen üzenetek – avagy spamek, megnehezítik és megkeserítik a mindennapjainkat. Mik ezek pontosan, hogyan tudunk védekezni ellenük?

bővebben
Share Follow Share Tweet Email