Blog

Érdekességek és hasznos tudnivalók blog formátumban a weblap készítéssel kapcsolatban

 

Miért fontos a WordPress blog készítés?

Azt gondolhatnánk, hogy elég egy honlapot elkészíteni és az működik amíg világ a világ. De ez nem így van. Egyrészt fontos, hogy karbantartsuk hiszen egy lassú, nem jól működő weboldalon nem tudjuk ott tartani a látogatókat. Másrészt, manapság már az a weboldal is kevésbé vonzó, amin nincs „élet”.

Mit is takar a blog pontosan?

A weboldal készítés blog szempontjából is átgondolt kell legyen. Hiszen nemcsak a folyamatos karbantartása, de naprakész információk és a „kommunikáció” a látogatónkkal is elengedhetetlen. Azért keres meg minket, mert az adott problémájára megoldást keres. Ehhez pedig sokszor a weblap készítés blog kategóriájában találhat megoldást. Ráadásul manapság az online tartalom egyre nagyobb teret hódít.

Wordpress blog készítés

Blogolás, de hogyan?

Blogolni is lehet egy honlapkészítés blog kategóriájával, de akár önállóan is regisztrálni egy blogrendszerbe. Ehhez lehet akár teljesen ingyenes rendszert is használni (pl. www.blogger.com). De gyorsabb, ha egy már jól ismert blogrendszerbe regisztrálunk. (pl. blog.hu). Ebben az esetben egy szolgáltató biztosítja a technikai hátteret, a sablonokat és a biztonságos működést egyaránt. Ezek azonban saját domain név alatt futnak. Így hátrányosak akkor, ha később esetleg saját honlapon és domain név alatt szeretnénk márkát építeni.

Ezért érdemes itt is előre átgondolni, hogy mit és hogyan szeretnénk és annak megfelelően választani ki a hosszútávú blogolási lehetőséget.

Blog bejegyzések

Honlapkészítés

Honlapkészítés

Honlapkészítés – magunk álljunk neki vagy szakember segítségét kérjük? Mik az előnyök, hátrányok? Mire figyeljünk?

bővebben
Szemantikus kulcsszavak

Szemantikus kulcsszavak

Szemantikus kulcsszavak – használata mind a keresőoptimalizálás és az online láthatóság javítására irányul, segítve a weboldal helyezését a keresőben

bővebben
Tartalomkezelő rendszerek

Tartalomkezelő rendszerek

Tartalomkezelő rendszerek – jelentős mértékben megkönnyítik a weboldalak létrehozását és karbantartását egyaránt. Hasznos tudnivalók, információk, érdekességek.

bővebben
Kulcsszavak

Kulcsszavak

Kulcsszavak – meghatározóak az online keresőmotorokon, például a Google-ben történő találati listák megjelenésében és a releváns hirdetések kiszolgálásában

bővebben
error: Védett tartalom