A világ afelé halad, hogy a személyes információk védelme érdekében ajánlott biztonságos széf az adatoknak is. Ahol titkosítva tudjuk őket tárolni.

Biztonságos széf az adatoknak – hogyan?

A Windows 11-ben például éppen azért követelmény a TPM chip, hogy a titkosítással kapcsolatos funkciók is jól működjenek. Akadnak azonban olyan információk, amelyeknek ilyen körülmények között sem árt az extra védelem. A notebookon tárolt igazolványfotók vagy néhány érzékeny fotó pontosan ilyen.

Biztonságos széf az adatoknak – hol?

Ezek biztonságos tárolására kínál hatékony megoldást például az Abelssoft CryptBox is. Ennek legfontosabb előnye, hogy a biztonságos tárolást egyszerű kezelhetőséggel kombinálja. Segítségével széfeket hozhatunk létre, amelyekhez akár meghajtóbetűjel is rendelhető. Így egy-egy titkosított tároló pontosan úgy használható, mint egy külső merevlemez.

A szoftver több varázslót is integráltan tartalmaz, amelyek segítenek abban, hogy a legfontosabb beállításokat pillanatok alatt elvégezhessük. Az alkalmazás egy széfet hoz létre a Windows-rendszeren belül, amely néhány kattintással nyitható vagy zárható.

A jelszavas védelem garantálja, hogy illetéktelenek biztosan ne férhessenek hozzá a széf tartalmához. Ráadásul az alkalmazás úgy működik, hogy magát a jelszót sosem tárolja titkosítatlan formában a memóriában. Ez pedig extra biztonságot nyújt, hiszen nem lehet semmilyen trükkel megkeresni és kiolvasni a RAM-ból.

A titkosításhoz az Abelssoft CryptBox 256 bites AES titkosítást használ, amely emberi időn belül nem törhető fel, így a hekkereknek esélyük sincs arra, hogy megszerezzék a védett információkat. Számukra egy fotó helyett például csak egy véletlenszerű karaktersor fog látszódni az SSD-n.

Továbbá lehetőség van egyedi fájlok vagy akár teljes mappák jelszavas védelmére is. A program a rendszerben futó alkalmazások számára teljesen transzparens. Azaz a titkosított adatok feloldást követően éppen úgy viselkednek, mint bármilyen más normál adat a rendszerben. Nem kell speciális fájlkezelő vagy különleges bánásmód a fájlok megnyitásához. Ahhoz, hogy a szoftver valamennyi funkcióját használhassuk szükséges regisztrálni.

Vissza a blog cikkekhez

error: Védett tartalom