Az AMP használata WordPress weboldalakon is rendkívül fontos. Az AMP (Accelerated Mobile Pages) egy nyílt forráskódú projekt, amelyet a Google indított el annak érdekében, hogy a mobil weboldalak gyorsabbá váljanak. Ez egy olyan technológia, amely lehetővé teszi a weboldalak gyorsított betöltését mobil eszközökön, ami nemcsak a felhasználói élményt javítja, hanem a keresőmotorokban való rangsorolást is.

Mi az AMP, és miért fontos?

Az AMP egy olyan HTML és JavaScript keretrendszer, amely lehetővé teszi az egyszerű, gyors és kis méretű weboldalak létrehozását. Az AMP weboldalak minimalista kialakítással rendelkeznek, és gyors betöltést biztosítanak, ami különösen fontos a mobil eszközökön böngésző felhasználók számára. A gyors betöltés javítja a felhasználói élményt, növeli a tartalom elérhetőségét, és segít a magasabb rangsorolás elérésében a keresőmotorokban.

AMP használata WordPress weboldalakon

Az AMP bővítmény telepítése

Az első lépés a WordPress weboldalad AMP-kompatibilissá tétele érdekében egy AMP bővítmény telepítése. Néhány népszerű AMP bővítmény közé tartozik az „AMP for WP – Accelerated Mobile Pages” és az „AMP”.

Bővítmény beállítása

Miután telepítettük a bővítményt, be is kell állítanid azt. A beállítások lehetővé teszik számunkra, hogy testre szabjuk az AMP oldalak megjelenését, színeit és stílusát, hogy azok összhangban legyenek a már meglévő weboldalunkkal.

AMP-Verzió készítése a tartalomból

A bővítmény automatikusan elkészíti az AMP verziót minden oldalunkról és a bejegyzésekről. Az AMP oldalak a /amp/ kiterjesztéssel lesznek elérhetők, például www.weboldal.hu/bejegyzes-cim/amp/.

Validálás és hibajavítás

Fontos, hogy minden AMP oldal hibamentes legyen. Használjuk az AMP Validator-t a Google Search Console-ban vagy a böngészőben, hogy ellenőrizhessük és javíthassuk az esetleges hibákat.

Analytics beállítása

Ne felejtsük el beállítani az AMP oldalak követését az analitikai eszközeinkben (például a Google Analytics vagy a Google Tag Manager segítségével), hogy nyomon követhessük a látogatókat és az oldalak teljesítményét.

Az AMP előnyei a WordPress weboldalakon

  • Gyors betöltés: Az AMP oldalak lényegesen gyorsabban betöltődnek mobil eszközökön, ami javítja a felhasználói élményt és növeli az oldal tartalmának elérhetőségét.
  • Keresőmotor optimalizálás: A Google kiemelten kezeli az AMP oldalakat a mobil keresési eredményekben, ami pozitív hatással lehet a weboldalunk rangsorolására.
  • Jobb mobil SEO: Az AMP-kompatibilis oldalaknak különféle mobilbarát funkciókat kell tartalmazniuk, ami javítja az SEO-t és a rangsorolást.
  • Csökkentett Bounce rate: A gyorsabb betöltési idők és az olvasási élmény javítása csökkenti a bounce rate-et és növeli az oldalak megtartását.

Az AMP használata a WordPress weboldaladon jelentős előnyöket nyújthat, különösen a mobil felhasználók számára. Bevezetése azonban nem jelenti azt, hogy le kell mondanunk a tartalom minőségéről vagy az egyedi tervezésről. A megfelelő bővítményekkel és testre szabással elérhetjük a megfelelő sebességet és az esztétikát is, hogy weboldalunk kiemelkedő felhasználói élményt nyújtson.

Vissza a blog cikkekhez

error: Védett tartalom