Az alábbi 5 tipp a biztonságos wifihez mindenképpen megéri a befektetett energiát. Az internetre minden eszköz az útválasztókon keresztül jut ki. Ezért szánjunk időt a biztonsági beállítások gondozására.

5 tipp a biztonságos wifihez

1.       Router jelszó

A belépéshez szükséges gyári jelszót – mely a router alsó részére ragasztott matricán található meg – azonnal változtassuk meg!

2.       Wifi jelszó

Ugyanez érvényes a gyári wifi jelszóra is. A biztonságos jelszó legalább 12 karakteres, speciális karakterekkel, számokkal, betűkkel.

3.       Titkosítás

A WLAN-titkosítás nagyon fontos az adatforgalom védelme érdekében. Mivel így az adatcsomagok nem kaphatók el a „levegőben”. A titkosítás legalább WPA2 legyen, de a WPA3 még jobb.

4.       Firmware frissítés

Minden routernél előfordulhatnak biztonsági hibák, amelyek foltozásáról a gyártók jó esetben gyorsan gondoskodnak. Azonban ne feledkezzünk meg ezek telepítéséről.

5.       Vendéghálózat

Gondoskodjunk arról is, hogy az otthoni hálózatra csak mi és a családtagok legyünk bejáratosak. Ha vendégek jönnek, – akár a távolabbi rokonságból is – számukra hozzunk létre vendéghálózatot, korlátozott jogokkal.

Vissza a blog cikkekhez

error: Védett tartalom