Csokorba szedtük azokat a rejtett funkciókat, amelyek segítségével a kényelem növelhető: 15 kényelmi tipp eszközeinkhez. Ugyanis nemcsak a funkcionalitás vagy az üzemidő, de a kényelem is növelhető. Hogy hogyan? Azt máris mutatjuk!

15 kényelmi tipp eszközeinkhez

WLAN hálózatok

Szinte minden háztartásban működik router, többnyire folyamatosan. Pedig a Wi-Fi-re nincs mindig szükség, sokan ki is kapcsolják éjszakára. A kézi állítgatás viszont kényelmetlen. Számos routerben éppen ezért lehetőség van arra, hogy a Wi-Fi funkciót időzítővel kapcsoljuk le este és kapcsoljuk be reggel.

PC lezárása mobillal

Alapszabály, hogy számítógépet nem hagyunk másokkal magára, főleg nem munkahelyen. Noha a [WIN+L] kombinációval sem túl időigényes a PC lezárása, van ennél is egyszerűbb módszer. Párosítsuk a mobilt és a Windows 10-et vagy 11-et futtató PC-t Bluetooth kapcsolaton keresztül, majd használjuk a telefont kulcsként. Minden alkalommal, amikor a mobil és a PC között megszűnik a kapcsolat, a számítógép automatikusan lezárja magát. (Viszont a feloldás ezzel a módszerrel nem működik).

Szinkronban az adatok

Ha két számítógépet használunk vagy szükséges, hogy mobilon is elérjük a gépen tárolt adatokat, akkor valamilyen adatszinkronizációs szolgáltatást kell igénybe vennünk. A legkényelmesebb alternatíva valamelyik felhő alapú tárhely, amely mobilon úgy teszi elérhetővé a fájlokat, hogy közben a helyet sem pazarolja feleslegesen.

Távoli segítségnyújtás

Minden családban van valaki, aki kicsit jobban ért a gépekhez, mint a többiek. De nem biztos, hogy ha szükség van rá, oda tud menni segíteni. Az ilyen esetekben a távoli segítségnyújtás, akár TeamViewer vagy AnyDesk szolgáltatással is gyors és kényelmes megoldás lehet.

15 kényelmi tipp eszközeinkhez

DM hívások blokkolása

Sajnos egyre gyakoribb a kéretlen hívás, de léteznek olyan app-ok, amelyek képesek rá, hogy a bejövő hívásokat egy nagy adatbázis alapján szűrjék. Azonban ezek jellemzően fizetős – havi díjas – szolgáltatások.

Vendég hálózat

Ha gyakran vannak látogatóink, érdemes számukra vendég Wi-Fi hálózatot létrehozni, ugyanis így sokkal jobban megvédhetjük adatainkat.

Böngésző profilok

Ha egynél többen használjuk ugyanazt a böngészőt a számítógépen, akkor készítsünk profilokat. Így egyetlen kattintással válthatunk a személyes beállítások között.

QR-kód beolvasása

Nincs szükség külön alkalmazásra az agatok beolvasásához. Elég ehhez a telefonok saját kamera appja.

Video lejátszás gyorsabban?

A gyorsabb video lejátszás a legtöbb lejátszóban megoldható. Ha nem, akkor telepítsük a VLC-t.

Jelszavak

A jelszavak elárasztanak bennünket, ha minden alkalmazáshoz – nagyon helyesen – külön kulcsokat használunk. Azonban ezek nyilvántartása fárasztó és megterhelő lehet. Használjunk inkább jelszókezelőt! (pl. Bitwarden, KeePass)

15 kényelmi tipp eszközeinkhez

WLAN teszt

Ha nem elég gyors a Wi-Fi, akkor végezhetünk ennek ellenőrzésére gyorsasági tesztet. A Speedtest tökéletesen megfelel a célnak és szinte biztos, hogy a Wi-Fi lesz a szűk keresztmetszet.

Windows 11?

A Microsoft a Windows 11 kapcsán olyan rendszerkövetelményeket támasztott, amit csak kevesek gépe tud teljesíteni.

Firefox

Ha a Firefox böngészővel van problémánk, akkor segíthet a megoldásban az, ha a programot alapállapotba helyezzük az about:support oldalon.

Optikai tuning

A Bing Wallpaper funkció minden napra új hátteret tölt le. Aktiválása a képernyő beállításainál lehetséges.

Második Start menü

A Sys-temTrayMenu segítségével alternatív Start menüt készíthetünk. 

Vissza a blog cikkekhez

error: Védett tartalom