A modern technológia az élet rengeteg területén nyújt segítséget, az alábbi 10 tipp munkához viszont még inkább segítség lehet, ha elakadtunk. Ugyanis a technológia folyamatos fejlődése kapcsán nemcsak segítséget kaphatunk, hanem megannyi problémába is ütközhetünk. Főleg, ha valaki nem jártas ezen a területen, ami viszont akár lassíthatja is a folyamatokat.

10 tipp munkához

Használjunk gyári sémákat

A Word és az Office – sőt, más további alkalmazások is – tartalmaznak több, a munkát kényelmesebbé tevő vagy azt felgyorsító sémákat. Ezekkel ugyanúgy készíthetünk látványos dokumentumokat, hogy csak néhány adatot kell megadnunk.

Fontos a kijelzőméret

Az otthon használt notebook kijelzője jellemzően kisebb, mint az irodai monitor. Ez önmagában is elég ahhoz, hogy az ablakokat nehezebb legyen úgy elhelyezni, hogy az elősegítse a hatékony munkát. Aki teheti, legalább 24 colos monitort használjon!

Fülek rendezése a böngészőben

A böngészőben lévő fülek zseniális találmányok, azonban hajlamosak lehetünk a soknál is többet megnyitni. Semmi gond: a Chrome-ban lehetőségünk van arra, hogy csoportokat hozzunk létre és azokat színnel jelöljük meg. Így legalább az áttekinthetőség javítható valamennyire.

10 tipp munkához

Virtuális Asztalfelületek

Ha sok ablak van megnyitva, a Windows segít ezek rendszerezésében, mégpedig virtuális asztalokkal. Nyissuk meg a programválasztót a [Win + Tab] kombinációval, majd fent kattintsunk az Új asztal gombra. Ezt követően az egérrel húzzuk be a szoftvereket az új felületre!

Kapcsoljuk ki, ami nem kell

Sok olyan dolog vesz körbe minket, ami képes elvonni a figyelmünket. Egy felugró üzenet, egy hír és máris kizökkenünk a munkából. A Windowsba már olyan funkciók is érkeznek, amelyek a koncentrálást segítik. Az értesítéseknél például kérhetünk szűrést, így csak a valóban fontos üzenetek ugranak fel.

Word-tippek a hatékonyság növeléséhez

A Wordben rengeteg olyan apró funkció található, amellyel időt takaríthatunk meg. Az automatikus mentés csak az egyike ezeknek, ezt például érdemes bekapcsolni. Ha csak egy gyors jegyzet készítésére van szükség, akkor a mikrofon gombbal diktálni is lehet.

Jobb videokonferencia

A koronavírusnak köszönhetően sokat fejlődött a videochat programok minősége. A legtöbb kliens például már képes arra is, hogy megossza a beszélgetőpartnerrel a Windows Desktop felületet. Így ha meg szeretnénk mutatni valamit, akkor ezzel a módszerrel sokkal gyorsabb és hatékonyabb lehet a munka, mint pusztán telefonon segítséget adni. Szintén hasznos lehet a csoportos hívások lebonyolításának lehetősége is.

10 tipp munkához

A Google mindent is tud

Jellemzően a Google-lel keresünk, de azt kevesen tudják, hogy a kereső egyszerűbb kérdésekre is simán tudja a választ. Ha pl. pénzt szeretnénk váltani, akkor a „10 EUR to HUF” kifejezésre rögtön kapjuk az eredményt az aktuális árfolyamon stb.

Még több csatlakozó

A notebook népszerűsége töretlenül nő, aminek a kiegészítőgyártók is rendkívül örülnek. Ugyanis a hordozható gépeken rendre kevés a csatlakozó, így az UBS-s dokkolók iránt is megnőtt a kereslet. Érdemes nemcsak a notebook gyártójának extra tartozékai között körülnézni, mert gyakran találni sokkal olcsóbb alternatívákat.

Feladatlisták

Ha sok a teendő, akkor nagy segítséget jelenthet, ha mindent, amit meg kell csinálnunk, listákba szedünk. Érdemes ehhez felhőbe szinkronizáló szolgáltatást választani (pl. Google Keep, Microsoft ToDo stb.). 

Vissza a blog cikkekhez

error: Védett tartalom